1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 208 km/l i Opel Ampera
0

208 km/l i Opel Ampera

208 km/l i Opel Ampera
0
0

Kan en plug-in hybridbil i praksis bruges som en elbil? Dette har Opel Danmark lavet ét forsøg med, da familien Wissing fik stillet en Ampera til rådighed.

Over en tre måneders periode blev der 6.500 kilometer med forskellige chauffører fra familien. I den mest økonomiske periode, hvor familien kørte 2.500 km, blev der kun brugt 12 liter benzin, mens resten af energien kom fra lysnettet. Dette gav et gennemsnitsforbrug svarende til 208 km/l!

”Vi havde ingen problemer med at afvikle vores hverdagskørsel med den strøm, vi kunne hente fra en stikkontakt, men det var en rar fornemmelse med den sikkerhed der ligger i at have en benzinmotor til at lave mere elektricitet, når batteriet er ved at være fladt”, fortæller Michael Wissing.

Opel Danmark fik med forsøget bevist, at Ampera kan fungere som elbil det meste af tiden. Ved længere ture træder benzinmotoren i kraft, og man for dermed ikke alle ulemperne med rækkevidden som elbilerne er kendte for.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Thomas Bruun, administrerende direktør hos Opel Danmark udtaler:

”Familien Wissing er et godt eksempel på, hvilken type bilist Opel Ampera er skabt til. Ampera er grundlæggende én elbil, men er fri for de udfordringer det giver, når man vil køre langt i en elbil – for eksempel på ferie – og ikke kan finde et sted at lade bilen eller man skal køre længere end blot 100 – 150 kilometer,”

Ulempen ved Opel Ampera er dog prisen, da slutsedlen lyder på cirka 650.000 kr.!

tags: