1. Home
  2. Baggrund
  3. 3 ting du skal overveje, inden du leaser en bil
0

3 ting du skal overveje, inden du leaser en bil

3 ting du skal overveje, inden du leaser en bil
0
0

Markedet for leasing af biler er i rivende udvikling, men for nogen er begrebet billeasing stadig nyt. Står du og overvejer at lease din næste bil, er der mange ting, du skal være opmærksom på, inden du tager den endelige beslutning. Ofte er den lave månedlige ydelse det, der trækker mange nye leasingtagere til. Der er dog en del ting, der er vigtige at tage hensyn til.

Nedenfor kan du læse om nogle af de vigtigste ting, du bør være opmærksom på, hvis du overvejer leasing af en bil.

Hvornår er en fordel at lease?

Om du skal købe en bil eller lease afhænger af, hvilke ønsker du har i forhold til din bil. En leasingbil er uden tvivl den bedste løsning, hvis du kun skal bruge en bil i en kort periode.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Kan du godt kan lide at køre i en ny bil, og skifter du normalt din bil ud hvert tredje år, bør du overveje en leasingbil. Hovedreglen er, at regnestykket oftest ender ud til leasingbilens fordel, hvis du normalt skifter din bil ud hvert tredje år eller oftere. Din købte bil er billigere, jo længere du beholder den. Er du typen, der sælger din bil igen inden for de tre første år, er dit tab på bilen stort, da biler normalt falder mest i værdi det første halve år, hvorefter faldet flader ud. Her er en leasingbil uden tvivl værd at overveje.
Du kan læse meget mere om leasing og bilkøb her.

Kan du forudsige dit kørselsbehov?

Ønsker du at lease en bil, er det vigtigt, at du kan forudsige dit kørselsbehov i hele leasingperioden. Leasing er derfor ofte nemmest for dem med et stabilt liv, som ikke står over for store forandringer inden for leasingperioden. Har du svært ved at sige, hvordan dit kørselsbehov er, kan det blive dyrt for dig. De fleste leasingaftaler fungerer sådan, at du leaser for et bestemt antal kilometer. Du får derfor den mest præcise pris på din leasingaftale, hvis du med stor sikkerhed kan sige, hvad dit kørselsbehov er. Ellers kan du ende med at betale en for stor månedlig ydelse eller få en stor efterregning når leasingperioden ophører, fordi du har overskredet de aftalte kilometer.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Gå efter en fleksibel leasingaftale

Jo mere fleksibel din leasingaftale er, jo mere rolig kan du være. Har du svært ved at forudsige dit kørselsbehov, kan en fleksibel aftale være netop det, du har brug for. Med de bedste fleksible aftaler har du mulighed for at justere dit kilometerantal, alt efter hvordan dit kørselsbehov udvikler sig. I nogle aftaler justeres kilometerantallet til efter bestemte perioder, og i andre aftaler kan du justere det mod et gebyr.

Husk altid at læse leasingbetingelserne grundigt igennem, inden du leaser.