1. Home
  2. Bilnyheder
  3. 421 km/t på 1.6 kilometer – Video
0

421 km/t på 1.6 kilometer – Video

421 km/t på 1.6 kilometer – Video
0
0

Vanvittig Ford klarer 421 km/t fra en stående start over en målt mil.

Hennessey har tidligere bygget en Lotus Elise med 1,244 hk, og har opnået at få en twin-turboladet Ford GT1000 til at klare 416 km/t over en mil.

Amerikanerne siger selv, at bilen er Ganske lovlig til vejbrug og kan synes, men Hennessey GT kører på oktan 117, og får kræfterne leveret af en 5.4-liters V8 motor.

Der er ikke noget tilbageholdent over bilen, dens ydelse eller måden den gør det på. Og folkene bag har netop sørget for at den gjorde sig bemærket til Texas Mile eventet.

Rekorder i sigte

Spørgsmålet er, hvad bilen kunne klare med tilstrækkelig plads.
Vi mener at Hennessey bør tage turen over Atlanten til Tyskland, for at aflægge et stykke ubegrænset tysk motorvej et besøg. En tur på Nürburgring kunne vel heller ikke skade.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Der findes nærmere bestemt et sted, tæt ved Frankfurt lufthavn, som tidligere blev anvendt af Mercedes og Auto Union I forsøg på at sætte hastighedsrekorder.

Tilbage I 1938 satte køreren Rudolf Caracciola en rekord på små 430 km/t rekorden for højeste hastighed på offentlig vej, og den højeste hastighed for en bil i Europa.

Officielt vel at mærke, og det er værd at tage med at Auto Unions kører, Bernd Rosemeyer døde i forsøget på at slå rekorden, samme dag.

Måske er det tid til at sætte en ny rekord?
Se videoen her: