1. Home
  2. Baggrund
  3. 80 % af danskerne dumper teoriprøve!
3

80 % af danskerne dumper teoriprøve!

80 % af danskerne dumper teoriprøve!
0
3

Otte ud af ti danskere tumpede den gratis teoriprøve SEAT havde offentliggjort, for at teste danskernes viden om færdselsregler. Dermed må det konkluderes danskerne har det vært med reglerne i trafikken.

I alt tog 7.000 den online teoriprøve på Facebook, som var en del af SEATs ”Kør-Smukt”-kampagne. Teoriprøven blev udarbejder i samarbejde med Dansk Kørelærer Union.

Med en dumpeprocent på ca 80 pct. må vi nok konkludere, at danskerne er lidt rustne på de teoretiske færdigheder i trafikken. Dumpeprocenten afviger ikke meget mellem landsdelene, så det er hele Danmark, som har det svært med at klare sig over dumpegrænsen, når en frisk teoriprøve bliver udleveret, siger direktør for SEAT i Danmark, Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Danskernes manglende viden om de grundlæggende regler i trafikken kan selvfølgelig ikke undgå at influere på den måde, hvorpå vi kører og agerer ude på vejene. Når vi ikke er helt klar over, hvornår vi skal flette, give plads, vinke frem og holde afstand, så bliver det selvsagt svært at vise det rette hensyn til ens medtrafikanter, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Trods mange mener det er de unge som ikke kan finde ud af gebærde sig i trafikken, så var det en unge del af befolkningen, der klarede prøven bedst.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Dumpeprocent fordelt på regioner

Region Hovedstaden: Dumpeprocent: 80,5 pct.

Region Midtjylland: Dumpeprocent: 78,8 pct.

Region Nordjylland: Dumpeprocent: 78,8 pct.

Region Sjælland: Dumpeprocent: 80,8 pct.

Region Syddanmark: Dumpeprocent: 79,6 pct.

Landsgennemsnit: Dumpeprocent: 79,9 pct.