1. Home
  2. Bilmærker
  3. Alfa Romeo
  4. Åben udgave af Alfa Romeo 4C på vej
0

Åben udgave af Alfa Romeo 4C på vej

Åben udgave af Alfa Romeo 4C på vej
0
0

Alfa Romeos nye centermotoriserede 4C, vil få en åben efterfølger omkring et år efter lanceringen, har kilder hos Fiat bekræftet.

0-100 km/t på 4.5 sekunder

4C coupé forventes at blive fremvist omkring et år fra nu, og vil være på markedet i primo 2014.

Fiats administrerende ingeniør, Mauro Pierallini har tidligere sat en målsætning på omkring 900 kg i køreklar vægt for 4C.

Kræfterne leveres af Alfas 1750 TBi firecylindrede turbomotor med direkte indsprøjtning, og såfremt vægten overholdes, forventes bilen at gå fra 0-100 km/t på 4.5 sekunder.

Det nye flagskib

4C vil være flagskibet for genopfindelsen af Alfa, og forventes både at fremvise nyt designsprog og ingeniørmæssig udvikling. Den vil benytte en ny generation af 1750 motoren, med en aluminiums motorblok frem for støbejern, som sikrer en besparelse i omegnen af 25 kilo. Gearkassen vil være en dobbeltkoblingsmodel med skiftepedaler.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Den tidlige udvikling af bilen blev foretaget af den italienske racerbilsfabrikant, Dallara, som udviklede kulfiberstrukturen til Alfa 8C, Bugatti Veyron samt KTM X-Bow.

Alt i kulfiber

Alfa har dog efterfølgende fortsat udviklingen internt, hvor et dedikeret hold er blevet tildelt udviklingsarbejdet.

Aluminiumsdele skal monteres på kulfiberkarossen, for at skabe støtte til gearkasse samt motor. Bilens eksteriør siges at generere positiv downforce, der skulle øge vejgrebet ved høje hastigheder.

Italienerne arbejder benhårdt for at omsætte de dramatiske kurver som vi så på 4C konceptbilen til realitet. En forventet produktion på 18,000 enheder forventes over bilens levetid.