1. Home
  2. Bilmærker
  3. Alfa Romeo
  4. Alfa Romeo klargør deres 3-serie rival
0

Alfa Romeo klargør deres 3-serie rival

Alfa Romeo klargør deres 3-serie rival
0
0

Alfa Romeos nye sedan ved navn Giulia er kun måneder fra at tage sin endelige form og få grønt lys til produktion, med lancering i 2014.Den nye rival til BMW 3-serie vil være en helt ny mainstream model, lanceret under Alfas nye strategi.

Sedanudgaven, samt den centermotoriserede 4C sportsvogn der også får premiere i 2014, samt den fornyedde Spider skal sætte Alfa Romeo tilbage i sædet som et globalt premium brand.

Turboladet

Den forhjulstrukne Giulia vil først komme på markedet som sedan, efterfølgende som stationcar under navnet Sportwagon.

Billigste udgave vil anvende 1.4-liters MultiAir motoren med 120hk. En ny række turboladede motor vil ankomme sammen med Giulia, hertil en opdateret version af 1750 TBi motoren der fandt anvendelse i de nu udgåede 159 og Brera modeller.

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

Samtidig vil en ny MultiAir-udgave af Chryslers seneste Pentastar V6 motor også være at finde i bilen, men det er endnu uvist hvorvidt benzinmotoren kommer til Europa. Firehjulstræk vil også være tilgængeligt, hvilket er essentielt for succes på det amerikanske marked.

Opdateret platform

Bilen vil tage kampen op mod Audi A4 samt BMW 3-serie på det europæiske marked. Der er stadig vækst i segmentet, sammenlignet med det gængse firmamarked der svinder ind i rekordfart.

Bilen er baseret på en opdateret og mere sofistikeret platform end den man finder i Giulietta. Ifølge Fiat er halvfems procent af platformen gjort af højstyrke materialer, såsom støbt aluminium i undervognen.

Det er tredje gang platformen anvendes, som både findes i Giulietta, Fiat Viaggio samt Dodge Dart. Giulia vil arve ændringerne fra Dart, heriblandt en længere akselafstand og en mere raffineret udgave af Darts uafhængige affjedring.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Det er endnu debat om bilens udseende, og overstående er udelukkende et skud I tågen. Det forventes at en koncepudgave vil blive fremvist i midten af næste år.