1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Alt om den nye Renault Twingo
0

Alt om den nye Renault Twingo

Alt om den nye Renault Twingo
0
0

Den helt nye, baghjulstrukne Twingo skal vække ånden fra den gamle Renault 5, siger franskmændene.

Renault afslørede at Twingo vil være det seneste skridt i en genfødsel af Renaults modelprogram. Der kigges i øjeblikket efter nye muligheder, der vil omfatte større biler, sagde en talsperson for Renault på Geneve Motor Show.

Franskmændene vil indtage bybilsmarkedet med deres nye bil, Twingo, der har en ny tilgang til klassen med dens fem sæder, fire døre, hækmotor og baghjulstræk. En sådan formel er ikke set i en produktionsbil i Europa siden 1976.

De danske priser er endnu ikke offentliggjorte, men Renault siger at de vil være konkurrencedygtige i A-segmentet. Den nye bil vil være på markedet i Europa til september med et udvalg af fire farver: rød, hvid, gul og blå.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Produktionsbilen er en meget kompakt femdørs bil, hvis styling adskiller sig fra Clio. Med baghjulstræk og et hurtigt styretøj, kunne man sagtens forestille sig at Twingo kunne udfordre Mini i køredynamik.

En R.S. og Gordini udgave vil være planlagt til relativt tidligt i bilens livscyklus.

Den nye Twingo deler dens platform med den kommende Smart. En forkortet udgave er anvendt i Smart ForTwo og Twingo deler platform som den nye Smart ForFour.

Twingo anvender et par nyudviklede trecylindrede motorer. Den første er en modificeret udgave af den eksisterende 898cc TCe 90 enhed, der udvikler 90 heste og 135Nm, der er vinklet 49 grader for at øge pladsen i kabinen. Den anden motor er på samme kapacitet, men uden turbo og yder 70 heste og 90Nm. Begge vil være parret til en femtrins manuel gearkasse ved lanceringen.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Sidste år sagde Renaults chefdesigner Laurens van den Acker, at den nye bils styling ikke var en del af programmet som omfattede den seneste Clio og Captur. Twingo er ifølge Renault helt sin egen.

Udseendet er inspireret af den originale 1992 Twingo men også den klassiske Renault 5, en ikonisk hatchback fra 1980’erne. Twingo er 3.5m lang men længden i kabinen er 130mm større.

Bagagerummet er fladt og kan læsse op til 2.2m i længden. Fordi motoren er monteret helt bagerst kan 80% af bilen anvendes til passagerer. Udover det er dynamikken forbedret og Renault kan afsløre at den nye Twingos venderadius er nye er 8.65m, det samme som en London taxi.

Den nye Twingo og femdørs Smart model vil dele helt nye gearkasse og begge blive bygget i Slovenien. Smart vil fortsat bygge deres mindste bil i Frankrig.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år