1. Home
  2. Bilmærker
  3. Aston Martin
  4. Aston Martin offentliggør Rapide S
0

Aston Martin offentliggør Rapide S

Aston Martin offentliggør Rapide S
0
0

Den faceliftede, 560 hk stærke Rapide S tilføjer flere kræfter til den familievenlige Aston Martin.

Med et sundt præstationsløft til 560 hk har den nye Aston Martin Rapide S mere end levet op til det prestigefulde køleremblem. Forhåbentligt nok til at ruske op I det sløve salg og tage kampen op mod tyskernes seneste rivaler, såsom BMW M6 Gran Coupe og Audi RS7, for ikke at nævne Maserati Quattroporte.

BMW, Audi, Panamera og AMG CLS er selvsagt væsentligt billigere end den allerede kostbare Rapide, men pressemeddelelsen siger intet om et sløvt salg, der længe har truet den smukke Rapide.

Mere potent V12-motor

Den nye kølergrill vil være kontroversiel, men heldigvis er 6.0-liters V12 motoren væsentligt mere potent end før. 560 hk er nok til at rivalisere tyskerne og er 83 hk mere end de 477 hestekræfter, den nuværende model har. Uden turbo indfinder momentet sig dog højere, men med 594Nm ved 5000 omdr./min klares 0-100 km/t alligevel på 4.9 sekunder mod en topfart på 304 km/t.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Tyskerne slagter den stadig på CO2-udledning og brændstoføkonomi. Rapide klarer 332g/km og 7 km/l mod 232g/km og 10 km/l som den nye M6 Gran Coupe opnår. Spørgsmålet er, om de velbeslåede købere er optaget af den slags.

Støddæmperne er nye og styretøjet samt bremserne er også blevet let modificerede. I kabinen finder man enkelte detaljer ændret, mens største nyhed er en kulfiber-pakke, der kan tilkøbes for en vanvittig sum.
Bilen er hos forhandlerne næste måned.