1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi introducerer ny ultra dieselmotor
0

Audi introducerer ny ultra dieselmotor

Audi introducerer ny ultra dieselmotor
0
0

Audi udvikler sin ultra strategi med 11 nye modeller. I denne omgang er det en stærkt opdateret 2.0 TDI til A4, A5 og A6 som introduceres.

Motoren vil blive produceret i tre varianter med 136, 163 eller 190 hestekræfter, og afhængig af varianten udledes mellem 104 til 119 gram CO2. Brændstoføkonomien varierer fra 21,7 til 25,6 km/l, hvilket gør Audis nye ultra modeller til de mest effektive biler i segmentet. Audi siger dette er helt uden begrænsning af køredynamikken og komfort.

“Den nyeste TDI-teknologi, yderst effektive gearkasser, avanceret udstødningsefterbehandling – alt det ser kunden næsten ikke noget af, men han mærker det på den kraftfulde acceleration og takket være et ekstremt lavt forbrug også, når der skal betales på tankstationen. Audi ultra-modellerne imponerer med store fordele i dagligdagen – det er det, som kunderne vil sætte pris på.” Fortæller Audis øverste udviklingschef Prof. Dr. Ulrich Hackenberg

Den nye 2.0 liters TDI er på mange måder nyudviklet, og har et drejningsmoment på mellem 320 og 400 Nm afhængig af variant. Audi fortæller drejningsmomentet leveres ved lave omdrejningstal. Kræfterne leveres altid til forhjulene.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Et innovativt SCR-system renser udstødningen for kvælstofilter, og ved hjælp af dette nye tiltag opfylder ultra modellerne Euro 6-udstødningsnormen.

Alle ultra modeller har fra standard en manuel gearkasse, hvor der er fokuseret på en højere udveksling i de højeste gear til gavn for økonomien. A6’eren kan købes med en S tronic gearkasse, der forbedrer brændstoføkonomien med 1 km/l.

Start/stop-systemet er altid standard og et førerinformationssystem kommer med tips til mere økonomisk kørsel. A4 og A4 Avant har fået sænket karrosseriet og andre ændringer i designet aerodynamik med henblik på et bedre brændstofforbrug. Dermed kan A4’eren køre op til 25,6 km/l, hvis man vælger den 136 hestes Limousine.

Audi A4, A5 og A6 ultra modellerne kan leveres i løbet af foråret. Modellerne kan genkendes på en diskret modelbetegnelse på bagenden.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Audi ultra programmet omfatter også A3 1.6 TDI ultra, hvor prisen starter ved 283.500 kroner. Denne variant kan køre 31,3 km/l og udleder blot 85 gram CO2 pr. kilometer.