1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi løfter sløret for ny dieselmotor
0

Audi løfter sløret for ny dieselmotor

Audi løfter sløret for ny dieselmotor
0
0

Audi har præsenteret deres nye bud på twin-turbo dieselmotor, med 315 hk. Motoren vil være at finde i A6 samt A7 og skal konkurrere med den tilsvarende enhed fra BMW.Audi har offentliggjort deres nyeste dieselmotor, en 3-liters BiTDi enhed, der benytter en V6 konstruktion og twin-turbo teknologi.

Den nye motor yder 315 hk og 649 Nm, og vil være at finde i alle udgaver af A6 samt A7.

Dette giver endelig Audi en rival til BMWs 535d, der præsterer samme antal hestekræfter, og har endda lidt ekstra moment over BMWs motor. BMW har dog stadig sin M-dieselmotor med 383 hk i ærmet, men kender man Audi ret, går der ikke længe før en tilsvarende motor vil blive offentliggjort.

Endnu ingen diesel-M rival

Præsentationen af denne motor medfører, at Audis nu har en motor der befinder sig over deres eksisterende 205- samt 247 hk udgaver af 3-liters TDi motorerne. Den twin-turboladede motor giver A6 kræfter nok til at præstere en accelerationstid fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder, hvorimod Avant udgaven og A7 må nøjes med 5,3 sekunder. Alle udgaver vil være begrænset til 250 km/t.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

Alle BiTDi biler vil få Quattro 4-hjulstræk som standard, sammensat med en 8-trins automatgearkasse, der nu også benytter et spærredifferentiale. Vi kan forvente motoren i Danmark hen mod foråret.