1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi viser A6 Allroad frem på Detroit Motor Show
0

Audi viser A6 Allroad frem på Detroit Motor Show

Audi viser A6 Allroad frem på Detroit Motor Show
0
0

Allroad-udgaven af Audi A6 er blevet præsenteret på Detroit Motor Show og byder bl.a. på variabel luftaffjedring.

Den nye Audi A6 Allroad får et mere aggressivt look, der skal hjælpe den i kampen mod Volvo V70 XC, xDrive udgaverne af 5-serien fra BMW samt de 4MATIC modellerne af Mercedes-Benz E-klasse. Standard er naturligvis 4-hjulstræk gennem Audis eget Quattro system og som noget nyt, luftaffjedring.

A6 Allroad har altid været mere af end livsstilsudgave, frem for en seriøs offroadbil. I denne udgave ser vi de sædvanlige ikke lakerede plastskærme, samt detaljer på for- og bagkofanger, der med til at give Allroad-udgaven et aggressivt og funktionelt udseende.

Bilen er hævet med 60mm for undgå de værste offroadfarer, sammen med beskyttelsesplader for og bag, forstærkede tagbøjler og en beskyttelsesplade til udstødningen.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Luftaffjedring standard

Luftaffjedringen sænker bilen 15mm ved højere hastigheder, for bedre aerodynamik, men kan ved et tryk på en knap hæves 35mm i forbindelse med terrænkørsel og yderligere 15mm, såfremt man ønsker at forcere større objekter ved lavere hastigheder.

Motorudvalget er de øvre benzin- samt dieseludgaver fra den regulære A6. Allroad fås med en enkelt benzinmotor, samt tre udgaver af den velkendte 3-liter diesel. Benzinudgaven er den turboladede 3.0 V6 TFSI, der yder 306 hk samt 440 nm. Dette er nok til at sende A6 Allroad fra 0-100 på kun 5.9 sekunder med en brændstoføkonomi på 11.3 km/l.

Dieseludgaven fås med henholdsvis 201, 242 eller hele 309 hk. Den største udgave giver A6 Allroad en accelerationstid fra 0-100 km/t på 5.6 sekunder og de 309 hk sættes i asfalten gennem en 8-trins automatgearkasse. Resten af motorprogrammet må nøjes på en 7-trins automatgearkasse.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Forvent en pris på omkring 1 million kroner, på danske plader.