1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi viser lynhurtig TT quattro sport
0

Audi viser lynhurtig TT quattro sport

Audi viser lynhurtig TT quattro sport
0
0

Det nye Audi TT quattro sport koncept, en ’ekstrem køremaskine’, der kan klare 0-100 km/t på 3,7 sekunder, er blevet afsløret på Geneve Motor Show.

Dr. Ulrich Hackenberg, Audis tekniske direktør, sagde at det nye quattro sport koncept var en demonstration af, hvad TT’erens teknologi kan gøre såfremt man rykker et skridt videre.

Audi vil bruge bilen til at flytte opfattelsen af TT fra en frisør-Porsche og til motorsport. Bilen vil ifølge tyskerne være en bane-fokuseret quattro GmbH bil, uden et RS-skilt. Den er udviklet som en billigere Club Sport udgave af TT, ikke en GT3 bil.

Audi’s koncept, der er baseret på den helt nye TT, anvender en 2.0-liters turboladet motor der producerer 420 heste og 450Nm.

Det betyder at motoren, der anvender en smedet krumtap, en nyudviklet turbolader og et særligt topstykke, yder 210 heste per liter og dermed overgår Mercedes A45 AMG’s høje literydelse.

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

Hackenberg bad efter sigende ingeniørerne ved Audi om flere heste fra 2-liters TFSI motoren. De sagde at den kunne klare 400 heste, men Hackenberg insisterede på 420 heste der nu blev leveret ved 1.8bar.

Kræfterne sendes til alle fire hjul gennem en sekstrins dobbeltkoblingsgearkasse og Audis quattro system. Vægten lyder på 1419kg med fører.

Audi har arbejdet hårdt for at forbedre TT’erens dynamiske egenskaber, med lavere og stivere affjedring. Andre opgraderinger omfatter 20-tommers alufælge med centermøtrik, semi-slick dæk, en kulfiber spoiler for at øge downforce og en unik kølergrill.

Kabinen minder om den man finder i den serieproducerede TT, men anvender Alcantara trim, skålsæder, firepunkts seler og opbevaring for to racerhjelme.

Det nye Audi TT quattro sport koncept spås ikke til at være en RS-efterfølger, men Audi har tydeligt signaleret at RS’erens femcylindrede motor vil få flere heste end quattro sport.

tags: