1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6
0

Test: Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6

Test: Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6
0
0

Vi har tidligere testet Hyundai Genesis Coupé 2.0T med 214 hk, men denne gang er det en helt anden motor. Nemlig den 3.8 V6 som Hyundai selv har udviklet med hele 303 hk!

Som du kunne læse i den tidligere test, så er Genesis Coupé udstyret med baghjulstræk, hvilket lægger op til sjov og ballade i gaden.

Den store 3.8 V6’er brummer nok til at gøre en kedelig hverdag til festens dag og det at sætte sig ud bag rattet til en af dagens højdepunkter…

Hyundai Genesis Coupé er også en trofast vogn, hvor den hårde undervogn samt præcise styring gør at man ved, hvor man har den. – Hvilket er rart med så mange hestekræfter og baghjulstræk.

Sjov? – Så skal ESC-systemet af

Hvis der er én ting som hurtig irriterer en, så er det ESC-antiskrid systemet, som konstant lukker kraften af for motoren, hvis bagenden skrider en smule ud.

Med 303 hk og baghjulstræk er der lagt op til, at bagenden til tider skal svinge ud, også giver ingen mening med et sikkerhedssystem, som så hurtigt og konsekvent lukker af. – Det må dog også siges at være et af de eneste minusser.

Tager man ESC-systemet af, så bør man gøre det på en sikkerhedsgodkendt bane og ikke offentlig vej!

Motorlarm i Hyundai Genesis Coupé

Dækstøj og vind hører man ikke meget til, men motoren larmer en smule, hvilket vil irritere nogle. Målgruppen som Genesis Coupé dog henvender sig til, vil dog kun se det som et plus, da den store 3.8 V6’er bestemt ikke lyder dårlig.

Hyundai Genesis Coupé har designet med sig, hvilket betyder man får lange blikke, folk der fortæller man kører en fed bil, og endda nogle som tager billeder af den… Ja, man kan næsten ikke tro det, men det er en HYUNDAI!

Når man ellers taler om Hyundai, så er det til familiefaderen, som vil have en fornuftig bil med en lang garanti. Fornuftig, det kan man også til dels kalde Genesis Coupé, da man får umådeligt meget for sine penge, men er man miljø entusiast så er den et knap så fornuftigt valg.

Konklusion

Som vi også konkluderede med den mindre 2.0T, så får man ekstremt meget for sine penge, og det er svært at finde en egentlig konkurrent. Hyundai Genesis Coupé 3,8 V6 er lige så hurtig som BMW 330i, hvor prisforskellen er over 200.000 kr..
Men hvis du kan leve med et Hyundai-logo foran fremfor et BMW, så er den helt bestemt hver en krone hver. – Så kan du også købe en bil til konen for de resterende 200.000 kr.

Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6 Aut.

Ydelse: 303 hk ved 6.300 omdr./min / 361 Nm ved 4.700 omdr./min.

Præstationer: Topfart er 240 km/t. 0-100 km/t på 6,3 sek

Oplyst forbrug: 10,1 km/l – 235 g/km

Mål i cm: Længden: 463 , Bredde: 187 , Højde: 139

Vejledende pris uden ekstraudstyr: 599.995 kr.