1. Home
  2. Biltest
  3. Test: KIA Sportage 1.7 CRDI Exclusive
0

Test: KIA Sportage 1.7 CRDI Exclusive

Test: KIA Sportage 1.7 CRDI Exclusive
0
0

Læs alt om KIA Sportage 1,7 CRDi her - biltest

KIA er et af de bilmærker som har størst fremgang i Danmark, hvilket blandt andet skyldes deres 7 års garanti og mere spændende designs.

KIA Sportage er ingen undtagelse hvad begge ting angår, og det er specielt designet der udmærker Sportage. KIA har valgt at markedsføre bilen i en kobberorangefarvet model, hvilket giver mange blikke og henvendelser fra folk på p-pladser, som ønsker at høre samt se mere på den lidt specielle KIA.

KIA Sportage 1.7 CRDI motor

Selvom en 1.7 liters CRDI motor med 115 hk ikke lyder som meget til en bil på omkring 1.500 kg, så klarer den det godt til afslappet kørsel i både byen og på motorvejen. Den 1.7 CRDI motor yder dog et pænt moment på 260 Nm allerede fra 1.250 omdrejninger, hvilket får den til at føles mere kvik.

KIA Sportage har en ganske fornuftig brændstoføkonomi, da den over 1,5 ton store bil kører næsten 20 km/l og udleder 135 gram CO2 per kilometer.

Sportage er søstermodellen til Hyundai IX35, og i første omgang er det kun muligt at bestille den 1.7 liters CRDI motor. – Imellem juni-juli 2011 kommer der mere kraftfulde motorer til programmet.

Pladsen er overraskende god i KIA Sportage, og det gælder både til bagsædepassagererne og det 465 l store bagagerummet.

Styringen kræver tilvænning

Styretøjet i KIA Sportage tager en smule tilvænning, da det virker dødt indtil man lærer det at kende, hvorefter man kan lege bedre med bilen i svingene.  – Det skal siges at testbilen var udstyret med vinterdæk, hvilket til dels ødelægger køredynamikken.

Topkarakter i Euro NCAP

KIA Sportage er udover at være en politisk korrekt bil også yderst sikker, da den har opnået de maksimale fem stjerner ved Euro NCAP. Sportage er dog blandt andet også udstyret med ESC og seks airbags i alle versioner.

Konklusion:

KIA Sportage har været en fornøjelse at teste, da det er en yderst behagelig SUV med en lidt hård affjedring. Styringen kræver tilvænning, men efter et par dage bag rattet har man vænnet sig til det.

En ting man kan være sikker på ved køb af en orangekobberfarvet KIA Sportage er mange interesserede blikke, samt en bil som man altid kan spotte på parkeringspladsen.

KIA Sportage 1.7 CRDI Exclusive

Ydelse: 115 hk ved 4.000 omdr./min / 260 Nm ved 1.250-2.750 omdr./min

Præstationer: Topfart er 173 km/t. 0-100 km/t på 12,3 sek

Oplyst forbrug: 19,2 km/l – 135 g/km

Mål i cm: Længden: 444 , Bredde: 185 , Højde: 164

Vejledende pris uden ekstraudstyr: 359.999 kr.

Fotograf: Sebastian Pichard – Spphoto.dk

tags: