1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Suzuki Splash 1.2 GLS
0

Test: Suzuki Splash 1.2 GLS

Test: Suzuki Splash 1.2 GLS
0
0

Suzuki Splash er en mini MPV, som har meget til fælles med Swift, hvilket specielt er at se på designet.

Da Suzuki Splash første gang blev introduceret, var det afløseren for den mildest talt gyselige Wagon R, og sammenligner man de to er Splash faktisk ganske nydelig.
Kasseformen er dog beholdt, hvilket betyder man får følelsen af man kører en mindre varevogn.

Er den sjov?

Splash og den gamle Swift er bygget på samme tekniske platform, hvilket bør betyde en smule sjov og sporty fornemmelse, men pga. højden bliver den alt for vindfølsom.

Suzuki Splash ser ikke specielt stor ud, men når man først sidder i den, så føles den langt mere rummelig, hvilket specielt skyldes højden. – Når alt kommer til alt er det dog stadig en lille MPV, hvor der er et bagagerum på 178 liter, hvilket ikke er meget bagage til ferien. – Man kan dog slå bagsæderne ned hvilket giver 573 liter.

Langt på literen med Splash

Suzuki Splash er en brændstoføkonomisk bil, som er angivet til 19,6 km/l ved blandet kørsel. Splash er også en bil som er nem at køre, og derfor en perfekt bil til nybegynderen som søger en billig og økonomisk bil til almindelig kørsel i byen.

Førerpositionen er langtfra optimal, og måler man over 190, så bliver det en smule svært at køre den, men man kan dog nemt komme ud og ind pga. kasseformen.

Ud med fordommene

Der er mange som har den samme fordom, om at en Suzuki Splash kun kan bruges som hjemmehjælper bil, hvilket er en helt forkert opfattelse. Under testen blev vi meget positivt overrasket, og det er klart en af de Suzukier som man bør kigge nærmere på.

Konklusion:

Splash overrasker på mange punkter, og er derfor et ganske udmærket valg, hvis man kigger efter en billig mini MPV, hvor der skal være plads til to voksne og to børn. Det er ikke nogen bil til den rejsende familie, men bor man i byen så er den perfekt.

Er du over 195 cm, og vil have en bil som byder op til sjov, så er dette ikke bilen.

Suzuki Splash 1.2 GLS

Ydelse: 94 hk ved 6.000 omdr./min / 118 Nm ved 4.800 omdr./min.

Præstationer: Topfart er 175 km/t. 0-100 km/t på 12 sek

Oplyst forbrug: 19,6 km/l – 119 g/km

Mål i cm: Længden: 372 , Bredde: 168 , Højde: 159

Vejledende pris uden ekstraudstyr: 144.990 kr.