1. Home
  2. Biltest
  3. Biltest: Suzuki Swift 1.2 Start/Stop GL Aircon
0

Biltest: Suzuki Swift 1.2 Start/Stop GL Aircon

Biltest: Suzuki Swift 1.2 Start/Stop GL Aircon
0
0

Billede af den nye Suzuki Swift

Suzuki Swift er nok en af de mest kendte biler i Danmark for dens sjove køreegenskaber, også endda med priser til under 130.000 kr.!
Ved den nye model er der heller ikke så meget at komme efter, og det tegner derfor til at blive endnu en succes. Den er nemlig opgraderet flere steder, men segmentet Swift henvender sig til lægger meget vægt på designet, og her ligner den meget den gamle model på næsten alle kanter.

Alt den positive omtale om bilen har gjort, at det indtil videre er Suzukis mest solgte model, hvilket det nok vil blive ved med længe, da de andre modeller ikke kommer op på samme niveau, hvis man sammenligner køreegenskaber, komfort, sjov, benzinøkonomi og selvfølgelig prisen på selve bilen!

Designet – Suzuki Swift ligner sig selv

Som du måske allerede har bemærket, så er der ikke sket meget med designet, men den er blevet lidt mere rund over bagenden. Personligt synes jeg bedre om det gamle design da det var mere sporty, mens det nye ser mere tungt ud.
Selvom at Swiften ligner sig selv så er den vokset i akselafstand(5 cm) og længde(9 cm). Den ekstra plads oplever man dog ikke, men man kan mærke det på komforten.

Det er ikke svært at vælge motorstørrelse

Den eneste motor man kan vælge er Suzuki’s nye 1.2.

Suzuki har erstattet den gamle 1.3 med deres nye 1.2 benzin motor med 94 hk. Den nye motor har langt bedre benzinøkonomi også er effekt og moment på ca. det samme niveau.
Swift kan nu kører ca. 20 kilometer på literen, hvilket faktisk har gjort det til en lille miljøvenlig bil, og med Start/Stop oven i hatten får man også aircondition og køre hele 20,4 km/l.  Den testede model fik vi dog kun til at køre 16,3 km/l, men det var også primært ved bykørsel.

Sjove køreegenskaber

Swift er en ganske fin bil at køre i, men sjovest er den på snoede landeveje, hvor man kan mærke det gode vejgreb som den har.
Gearkassen fungerer også rigtig godt, og man skifter glidende frem og tilbage i gear.  Ved 110 km/t i 5 gear 3.100 omdrejninger, hvilket er ganske fint og  da der er massere af kraft til rådighed.
Støjen er dog lidt et problem ved hastigheder over 110 km/t, hvilket også var en svaghed ved den gamle model, og noget som de endda havde fået opgraderet, men åbenbart ikke godt nok.

Konklusion

Suzuki Swift får 3 ud af 5 stjerner hvor specielt de sjove køreegenskaber, et lækkert opdateret interiør og prisen trækker op.
Man skal ikke tage fejl af den nye Suzuki Swift, da det er en ny bil i næsten den samme indpakning, og det er også lidt et minus, da det minder for meget om det gamle, også endda er lidt grimmere iflg. vores mening.

Suzuki Swift 1.2 Start/Stop GL Aircon

Ydelse: 92 hk (118 NM / 6.000 omdrejninger)

Præstationer: 165 km/t. 0-100 på 12,3 sek.

Oplyst forbrug: 20,4 km/l

Mål i cm: Længde: 385, Bredde: 170, Højde 151

Vejledende pris: 154.990 kr.

 

tags: