1. Home
  2. Bilnyheder
  3. BMW pønser på syvtrins manuel gearkasse
0

BMW pønser på syvtrins manuel gearkasse

BMW pønser på syvtrins manuel gearkasse
0
0

Patenttegninger afslører de bayerske planer for en ny syvtrins manuel gearkasse.

Et tysk patentkontor, har lækket patenttegninger fra BMW, der indikerer at de er ved at udvikle deres egen syvtrins manuelle gearkasse, kølvandet på Porsches som blev præsenteret i forbindelsen med lanceringen af den nye 991.

For mange gear

BMW nørderne på Bimmerpost.com opdagede et patent, der blev indsendt sidste år med detaljer omkring BMWs planlægning af en ny manuel gearkasse med syv, eller måske otte gear.

Før den mentale panik over den store mængder gear spreder sig, vil det vise sig at BMW er enige.

Der hersker bred konsensus om, at seks gear er omkring det maksimale som en kører kan håndtere, uden at risikere katastrofale fejlskift.

BMW beskriver selv problemet sådan her:

“An 8 speed manual transmission would need four shift gates for the 8 gears alone.”

Væske skal forhindre motorhavari

De planlægger at undgå problemer med misskift, ved at omgive gearene med same type væske som man finder i adaptive dæmpere. Idéen er, at det ville forhindre kørere i at ved en fejl skifte til et gear, der kunne skade motoren.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

I gearkassen ville motoren computere sætte en magnetisk eller elektrisk spænding til væsken, for at ændre viskositeten og dermed forhindre et forkert skift.

Det ser ud til at BMW arbejder på to udgaver af denne gearkasse, en med en konventionel tre-pedals opsætning or en anden der ved hjælp af kabel og uden kobling ville skifte gear, som et sofistikeret SMG system.

Rivalerne i fuld sving

Det lader til at BMW ikke er den eneste fabrikant der følger i kølvandet på Porsches syvtrins føring; rygtet siger at Lamborghini nu arbejder på deres egen syvtrins manuelle gearkasse, men der er god sandsynlighed for at det blot er en modificeret udgave af same syv-trins dobbeltkoblingsgearkassse som vi vil finde I Audi R8 til efteråret.