1. Home
  2. Baggrund
  3. BMW tilbagekalder 1,3 million 5- samt 6-serie
0

BMW tilbagekalder 1,3 million 5- samt 6-serie

BMW tilbagekalder 1,3 million 5- samt 6-serie
0
0

Dækslet til batterikablet kunne udgøre en risiko, ifølge den tyske fabrikant.

Hvis du ejer en E60 BMW 5 serie eller en E63/E64 6 serie, bygget mellem 2003 og 2010, kan du godt forvente et brev fra BMW. Den Bayern baserede fabrikant tilbagekalder netop nu 1.3 millioner biler på verdensplan, grundet frygt for at nogen modeller kunne selvantænde:

“In some remote cases, the battery cable inside the boot may be incorrectly mounted. This can result in the electrical system malfunctioning, the vehicle failing to start and, in some cases, to charring or fire.”

Presseansvarlig Mette Lolholm hos BMW Danmark udtaler:

“Det drejer sig om ca 3.800 biler i Danmark. Problemet er, at man igennem tjek og indrapporterede fejl har fundet ud af, at der er et dæksel i bagagerummet, der dækker over en samling af en ledning, som går fra batteriet i bagagerummet til motoren foran. Og det dæksel skal tjekkes”

Selvom det lyder voldsomt, insisterer BMW på at mindre end 1 % af bilerne der indtil videre har undersøgt, har haft symptomer på problemet. Kun ni tilfælde af problemer med kabelføringen er blevet rapporteret, og BMW siger at ingen er kommet til skade, og ingen biler er endnu selvantændt. De vurderer dog stadig at det er nok til en tilbagekaldelse.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Undersøgelsen vil blive gennemført af forhandlernetværket og forventes at tage mellem en halv og en hel time. Det koster naturligvis ingenting.

Tallene for tilbagekaldelsen er forholdsvist massive; 109,000 biler i Storbritannien, 102,000 I Kina, 283,000 i Tyskland og hele 368,000 i USA.