1. Home
  2. Baggrund
  3. Bosch godt på vej med autopilot
0

Bosch godt på vej med autopilot

Bosch godt på vej med autopilot
0
0

På IAA-messen i Tyskland præsenterede Bosch fremtiden inden for automatiseret kørsel.

Ifølge elektronikgiganten Bosch er fremtidens biler elektriske, automatiserede og forbundet med hinanden. 90 procent af alle trafikulykker skyldes føreren, derfor mener Bosch at sikker kørsel kræver mere automatisering. I øjeblikket tester firmaet automatiseret kørsel i Tyskland og arbejder på adskillige assistentsystemer, der på længere sigt skal føre til fuldautomatisk kørsel.

Inden for et års tid lancerer Bosch en udvidet parkerings assistent, der med en fjernbetjening kan manøvrere bilen i overfyldte garager. På længere sigt er det planen at den også skal kunne lede efter en plads ved hjælp af en videosensor.

Tæt på at gå i produktion er også en trafikprop-assistent. I kø trafik kan assistenten sørge for selv at holde bilen i vognbanen, og senere skal den også kunne skifte vognbane automatisk. Det er også planen at systemet skal køre på motorvejen helt automatisk, så du kan læse avisen og drikke kaffe på vej til arbejde. Automatisk kørsel på vores svingene og til tider snævre landeveje, er noget sværere og vi skal ikke forvente at se det, før bilerne kan dele information med hinanden, noget Bosch forventer kan lade sig gøre inden for 10 år.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Delingen af information mellem biler har andre fordele, Bosch har angiveligt nedbragt brændstofs forbruget med 20 procent, og mener der er mere at hente. Systemet kan også varsle chaufføren om sving og byskilte, hvis man ikke så det ud af forruden.
Til fremtidige elbiler har Bosch udviklet en bremsebooster, der ikke kun kan standse bilen hurtigere men også forøge rækkevidden med op til 20 procent. Sammen med ESP bør boosteren forhindre en tredjedel af frontale sammenstød med fodgængere.