1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Corolla er verdens mest solgte bil i 2013
0

Corolla er verdens mest solgte bil i 2013

Corolla er verdens mest solgte bil i 2013
0
0

Verdens mest solgte bilmodel i 2013 blev igen den legendariske Toyota Corolla med 1,22 millioner solgte biler. Det viser en opgørelse fra det internationale analysebureau IHS Automotive, der hvert år samler salgstal fra hele verden.

Lige siden introduktionen af den første generation af Corolla i 1966 har salget af den japanske bilmodel udviklet sig stærkt. Med 1,22 mio. solgte biler i 2013 markerede Corolla sig da også igen som verdens mest solgte bilmodel. Samlet set er der solgt knap 41 mio. Corolla’er i løbet af de godt 47 år, modellen nu har eksisteret.

Den oprindelige Corolla-model kører nu på 11. generation med navnet Corolla sedan, men også modeller som bl.a. Corolla Axio, Corolla Altis og Corolla EX er med til at løfte Corolla-modellen til verdens ubetinget mest populære bilmodel. Toyota Corolla sælges i dag i 150 lande over hele verden, og salget buldrer fortsat frem. Således steg Corolla-salget på verdensplan 5 procent sidste år.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Corolla blev til Auris
Det er syv år siden, at Corolla skiftede navn til Auris i Danmark og i flere andre europæiske lande, og så sent som i fjor så en helt ny og anden generation af Auris dagens lys. Et halvt år senere – sommeren 2013 – genintroducerede Toyota en helt ny stationcar-udgave af den populære Corolla nu med navnet Auris Touring Sports.

Men i forhold til konkurrenterne har Auris det lidt svært på det danske marked. Blot 900 eksemplarer har man solgt indtil videre i 2014. Til sammenligning har Volkswagen langet næsten 2.600 Golf-modeller over disken i år. Også Audi A3, Hyundai i30 og Kia Ceed er solgt i væsentligt flere eksemplarer end Auris.

Den seneste Toyota Corolla kostede i Danmark ved introduktionen i 2007 fra 234.000 kr., mens Toyota Auris i dag kan fås fra kun 199.990 kr.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''