1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Danmarks hurtigste politibil
0

Danmarks hurtigste politibil

Danmarks hurtigste politibil
0
0

Bilen er ikke aktuel endnu, men Ford-forhandler Brdr. Hosbond udelukker ikke at den også vil kunne bruges af politiet. Det er den såkaldte Ford Focus RS.

Det danske politi har ingen biler som kan følge med den nye politiudgave af Ford Focus RS. Pt. er bilen dog stadig en showbil, som du kan se ved forbrugermessen i Aalborg.

Ford Focus RS er skabt af britiske specialister som varetager Fords Rally biler. Ford Focus RS er gadeversionen af deres rallybil, og den har med sine 5-cylindret 2,5 liters motor hele 305 hk, og går fra 0-100 på 5,9 sekunder! Ford Focus RS har en topfart på ca. 270 km/t.

Der vil ikke være mange almindelige gadebiler, som vil kunne ryste denne politibil af sig, og med det stigende antal af fartbøller, så vil det måske være et godt alternativ.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Det er dog ikke lang tid siden at politiet sidst købte nye biler, hvor bl.a. købte den nye Skoda Superb med 6-cylindret 3,6 liters motor, som har 260 hk og går fra 0-100 på 6,5 sek.

De andre nye politibiler der også blev købt var:

Opel Corsa 1,2, Opel Astra 1,6, VW Touran 1,4 tsi, VW Passat 1,8, VW Passat 2,0, Ford Mondeo 2,5, Toyota RAV4 og Toyota Landcruiser. De to sidste vil mest blive brugt på Grønland.

Pt. er en af verdens hurtigste Seda politibiler i Tyskland, hvor det er den såkaldte Brabus med en V12-biturmotor fra Mercedes S600. Brabus politibilen har 730 hk, hvilket giver den en topfart på 365 km/t og en acceleration fra 0-100 på 4 sek.