1. Home
  2. Baggrund
  3. Dansk triumf og tragedie på Le Mans
0

Dansk triumf og tragedie på Le Mans

Dansk triumf og tragedie på Le Mans
0
0

Tom Kristensen sejrede for niende gang på det 90. Le Mans 24 timer i et løb det vil blive husket for Allan Simonsens tragiske død. Kristensen kørte selv sin Audi #2 over målstregen og var stærkt bevæget på podiet efterfølgende, hvor en tårevædet Tom Kristensen dedikerede sejren til ven og kollega der gik 23 timer tidligere. For niende gang sejrede danskeren der efterhånden har fået tilnavnet ‘Mr. Le Mans’ i et løb der gik relativt gnidningsfrit for bilen men i høj grad bød på strabadser for søsterbilerne #1 og #3.

Tom K’s sejr står i skyggen af en af de suverænt største tragedier i dansk motorsport og Le Mans 24 timers historie da danske Allan Simonsen omkom i en voldsom ulykke kun ni minutter inde i det 90. Le Mans. Simonsen mistede kontrollen over sin Aston Martin efter fire omgange og ramte barrieren ved Terte Rouge med 200 km/t. Ulykken var så voldsom at Simonsen omkom på hospitalet få minutter efter uheldet.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Løbet fortsatte til trods for den danske tragedie efter rådføren hos Allan Simonsens familie, der uniformt bakkede op om beslutningen.

Rekord i safety car

Et usædvanligt højt antal ulykker og i samme ombæring safety car perioder prægede i høj grad årets Le Mans. Det omskiftelige vejr bærer unægteligt sin del af skylden men alligevel formåede Tom Kristensen og kollegaer at holde et iskoldt overblik uden uheld eller problemer gennem de 24 timer. Som altid udemærkede Tom K sig om natten hvor danskerens store erfaring udløste den ene fejlfri omgang efter den anden.

I GTE Pro-klassen kæmpede Jan ‘Big Mag’ Magnussens Corvette ZR1 sig en fjerdeplads efter adskillige problemer gennem døgnet.