1. Home
  2. Baggrund
  3. Danske bilkøbere er meget handelsbevidste
0

Danske bilkøbere er meget handelsbevidste

Danske bilkøbere er meget handelsbevidste
0
0

Danskerne er gode til at forhandle bilerne ned i pris, når de handler på brugtmarkedet, viser ny undersøgelse fra BilBasen. 

Undersøgelsen viser, at bilkøbere vil have bilen til en lavere pris, end de er udbudt.

Hele 62% svarer i undersøgelsen, at de forhandler om prisen, hver gang de køber brugt bil.

Det er ikke blot bagateller, danskerne forhandler priserne ned. Ifølge undersøgelsen fik 19% reduceret prisen mellem 11-20%, mens 6% fik reduceret prisen med over 20%.

Det skyldes ifølge BilBasens markedsanalytiker, Jan Lang, at danskerne er meget bevidste om markedet.

“Prisen på en brugt bil er altid til forhandling, og det ved rigtig mange danskere. Hvis man ikke kan få et kontant afslag i prisen, er der gode muligheder for at få ekstraudstyr eller supplerende produkter med i købet,” fortæller Jan Lang.

Folkesport at spare

Samme undersøgelse konkluderer desuden, at danskerne tænker meget mest over pris-, benzin- og driftsomkostninger, når de kigger på bil, og det er med til at øge lysten for at forhandle.

“Danskerne er rationelle og ekstremt prisbevidste bilejere og bilkøbere. Økonomien som hele spiller en afgørende rolle, og derfor forventer de også, at prisen står til forhandling, når de køber brugt bil,” siger Jan Lang.

Spar Nords cheføkonom, Jens Nyholm, forklarer, at den økonomiske krise har gjort danskerne meget sparsommelige.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Danskere over 20 år har ellers rekordstore opsparinger i banken på næsten 155.ooo kr i gennemsnit eller i alt mere end 760 milliarder, men det afholder altså ikke de danske bilkøbere fra at tænke meget sparsommeligt.

“Selv om vi generelt er likvide som aldrig før, så er det blevet en folkesport at spare. Det gælder i høj grad også på bilmarkedet, hvor danskerne i stor stil shopper de små minibiler, som både er billige i indkøb og drift, og som derfor passer perfekt ind i sparementaliteten, siger Jens Nyholm.

Altid en god idé at forhandle

Det kan være svært at forhandle om priser, fordi det nogle gange virker uoverskueligt, men det kan være besværet værd, hvis man har orienteret sig grundigt om den bil, man gerne vil købe.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

“Det er altid en god idé at undersøge markedet og orientere sig om gennemsnitsprisen for den bil, man er på udgik efter, og her er et bilsite jo et godt sted at starte. Dernæst skal man huske at undersøge bilen omhyggeligt for fejl og mangler og afstemme, om den lever op til det, der bliver lovet af sælger,” forklarer Jan Lang.

Fakta

–  Forhandler om bilens pris: 62 % (hele basen)

–  Forhandler bilen 11-20 % ned i pris: 19 % (hele basen)

–  Forhandler bilen mere end 20 % ned i pris: 6 % (hele basen)