1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Danskerne kører brintbiler om tre år
0

Danskerne kører brintbiler om tre år

Danskerne kører brintbiler om tre år
0
0

Nissan, Toyota, Hyundai samt Honda ønsker at gøre overstående til realitet.
Danmark og resten af Norden skal fungere som foregangslande for brintbiler. En vidtomspændende kæde af brintstationer, hvor bilerne kan tankes op skal stå færdige om tre år i Damark.

Snart vil drypspor dukke over alt i København og andre nordiske storbyer.

Et samarbejde mellem nogen af de absolut største asiatiske bilfabrikanter, skal gøre Danmark og resten af Norden til verdens navle for brintbiler.

Klar i 2015

Det planlagte landsomspændende netværk af brintstationer, skal stå færdigt og klar til brug fra 2015, hvorefter førnævnte producenter vil begynde at markedsføre de nye brintbiler på det danske marked.

Producenterne, der har kastet et milliardbeløb efter satsningen, er gået i aktiv dialog med den danske regering, således at offentlige midler kan afsættes til projektet.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Samtidig vil bilproducenterne, der har afsat et ukendt milliardbeløb til brintsatsningen, indlede en aktiv dialog med den danske regering for at sikre, at der afsættes offentlige midler til projektet.

Til forskel fra elbiler, kan en tidssvarende brintbil klare op imod 450 kilometer på en tankfuld.

Andre skandinaviske lande har også fået glæde af brintstationerne, og nu kan den danske økonomi få glæde af bilgiganternes tilstedeværelse I Danmark.

tags: