1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Den nye Ford Kuga er på gaden i 2013
0

Den nye Ford Kuga er på gaden i 2013

Den nye Ford Kuga er på gaden i 2013
0
0

Den nye Ford Kuga er blevet afsløret ved Geneve Motor Show, og vil være på markedet I begyndelsen af 2013. Ford siger at bilen vil vinde markedsandele med sine bedre køregenskaber, større dimensioner, bedre opbevaringsforhold og højere teknologi. Blandt en række forbedringer er ankomsten af Fords ’TVC’ (Torque Vectoring Control)-system, der først blev set i Ford Focus, som Kuga deler platform med.

Systemet fungerer som et elektronisk differentiale, og bremser det forhjul der har mindst greb. Fords seneste 4-hjulstræk vil også være tilgængeligt. Det justerer kraftfordelingen mellem for og baghjulene mere end 100 gange i sekundet.

Tre forskellige motorer vil være tilgængelige ved lanceringen: 140hk og 163 hk 2-liters dieselmotorer og en 150 hk stærk 1.6-liters EcoBoost benzinmotor. Dieseludgaverne vil være tilgængelige med Fords Powershift automatgearkasse. Ford Kuga er næsten identisk med den amerikanske Escape, men har fået lidt kosmetiske ændringer for at tilpasse den det europæiske marked. Den er omkring 10mm længere end den foregående model, hvilket har givet mere plads på bagsædet, samt bagagerumsplads, der nu er vokset med 82 liter til i alt 442 liter. Nyt er også automatisk op lukning af bakklapning, ved at sparke under bagkofangeren. Bagsæderne folder også fladt ned, ved tryk på en enkelt knap.

Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Andre teknologier der skal lokke køberne over til Ford inkluderer Active Park Assist, der styrer bilen ind i parkeringsbåsen samt Blind Spot Information System, som aktiverer et lys i sidespejlet når en bil befinder sig i den blinde vinkel. Fords nye SYNC system vil også være tilgængeligt som ekstraudstyr fra lanceringen. Købere kan se frem til stemmeaktivering, mobiltelefoni og telefonisk nødhjælp, som aktiveres såfremt systemet bemærker at en airbag er blevet udløst eller at brændstoftilslutningen er afbrudt. Systemet anvender en indbygget GPS-funktion sammen med Bluetooth til at ringe til de lokale myndigheder, og bede om hjælp på deres eget sprog.

tags: