1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Detaljer om Porsches nye SUV, Macan
0

Detaljer om Porsches nye SUV, Macan

Detaljer om Porsches nye SUV, Macan
0
0

Porsche introducerer firmaets nye SUV, der bliver i samme størrelsesorden som Audi Q5, på Los Angeles Auto Show.

Det er ikke kun i fysisk størrelse, at Macan, som bliver navnet på Porsches nye SUV, og Q5 har ligheder. Macan får nemlig få chassisdele fra Q5’eren, men man skal nok forvente, at Macan kommer med unik affjedring, nye motorer og et vægttab i forhold til Q5 på 130 kg.

Ligesom Q5 bliver Macan introduceret udelukkende med træk på alle fire hjul. Der introduceres to forskellige Macan modeller, Macan S og Macan Turbo.

Ifølge rygterne får Macan S en 3.0-liters V6 med biturbo, der producerer 355 hk, mens Macan Turbo stiller med en 3.6-liters biturbo V6 med 394 hk – Macan Turbo får samtidig de største bremser af alle SUV’erne i denne klasse.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

På dieselsiden bliver det en 3.0-liters V6 med 254 hk, og alle motorerne er koblet til en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse.

Som det typisk er hos Porsche kommer Macan med tre forskellige køreindstillingsmuligheder – Normal, Sport og Sport Plus – og på modeller udstyret med Launch Control vil systemet fordele kræfterne mellem alle fire hjul for bedst muligt vejgreb.

Der er hverken mulighed for differentialespærre eller reduktionsgear, så nogen stor bjergged er Macan ikke, men hvis man køber den luftundervogn, som fås som ekstraudstyr, er det muligt at hæve bilen med 40 mm, så man kan komme over mindre terrænudfordringer.

Den produktionsklare udgave af Macan bliver præsenteret på næste måneds Los Angeles Auto Show, og salget starter tidligt i 2014. Porsche forventer at sælge 65.000 modeller i det første produktionsår, men rygter siger, at de håber tallet nærmer sig 100.000, hvilket med afstand vil gøre Macan til den mest populære Porsche.