1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ekstra krudt i Juke Nismo RS
0

Ekstra krudt i Juke Nismo RS

Ekstra krudt i Juke Nismo RS
0
0

Ifm. den faceliftede Nissan Juke har den japanske bilproducent også offentliggjort en Nismo RS.

Dermed er der kommet et nyt flagskib i Juke-modelrækken, som følger i sporene på Nissan GT-R Nismo. Selv kalder Nissan sin nye Juke Nismo RS for ekstrem, men så langt vil vi nok ikke gå. Ydelsen er 218 hestekræfter og 280 newtonmeter, hvilket er hhv. 18 heste og 30 newtonmeter mere end den almindelige Nismo-udgave.

Køreoplevelsen skulle også være forbedret, da man har optimeret undervognen, aerodynamik og det som kaldes for strategisk forstærkning af karrosseriet med henblik på at øge vridningsstabiliteten. Begrænset spærredifferentiale er ikke nødvendigt i versioner med firehjulstræk, der har torque vectoring, Nissans Xtronic-gearkasse og et drejningsmomentet på 250 Nm. Som standardudstyr har Xtronic-modeller nu skiftekontakter på rattet til betjening af den 8-trins manuelle gearskiftefunktion.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Bremserne er også blevet større, således dem foran nu måler 320 mm mod tidligere 296 mm. Bagtil er bremserne nu ventilerede.

Udefra kan man kende Juke Nismo RS på de aerodynamiske designændringer, de røde bremsekalibre og diskrete RS-logoer foran og bagpå. Inde i kabinen er der placeret et RS-logo i omdrejningstælleren og instrumentpanelet er indhyllet i ruskind. Det hele fuldendes med en usædvanlig vandprintdetalje på gearknoppen/skiftekontakterne og på midterkonsollen.
Der kan dog gøres meget mere ud af det, da skålformede Recaro-sportssæder og xenonforlygter er på ekstraudstyrslisten.

Nissan Juke Nismo RS vil kunne fås i tre lakfarver: White Pearl, Black Metallic og Silver Grey. Derudover er der en enkelt skræddersyet interiørfarve til Nismo-kabinen: en overvejende sort farve.

Den nye Juke nismo RS er 100 % i overensstemmelse med Nismos værdisæt – nemlig at give en øjeblikkelig følelse af bilens ydeevne i et førsteklasses design, der er inspireret af vores motorsportsaktiviteter. Resultatet er medrivende, begejstrende og tilgængeligt,” udtalte Guillaume Cartier, Senior Vice President, Sales and Marketing, for Nissan i Europa.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Yderligere informationer om den nye Juke Nismo RS kommer senere i år.