1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er den nye Opel Corsa!
0

Her er den nye Opel Corsa!

Her er den nye Opel Corsa!
0
0

Opel er nu tættere på lanceringen af den nye Corsa, som får debut ved biludstillingen i Paris til oktober.

På trods af den stadig ligner sig selv på mange måder, så bærer designet nu også præg af, at den minder om den mindre Adam, hvilket man både kan se ind- og udvendigt.

Platformen som Opel bruger er den gamle, og derfor er længden på den nye Corsa ikke meget ændret. Kun tre millimeter i længden er den vokset, og der er ikke nogen specielle ændringer pladsmæssigt hos hverken passagerer eller i bagagerummet, der har plads til 285 liter.
Trods platformen ikke er ny, så gør Opel opmærksom på, at man har opdateret affjedringen og forstærket mange af elementerne, mens det elektriske styretøj også har fået en overhaling med et City mode bl.a. til lavere fart, hvor styretøjet dermed bliver lettere – desuden vil det også være en sportsindstilling.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

Corsa kan nu selvfølgelig også komme med flere assistentsystemer, hvilket inkluderer hill start assist, automatic park assist og tire pressure monitoring system.

Største nyhed er under motorhjelmen

Under motorhjelmen er den største nyhed: en ny 1-liters trecylindret ECOTEC Direct Injection Turbo benzinmotor med 90 eller 115 hestekræfter. Begge udgaver har 170 newtonmeter ved 1.800 omdr/min.
Der er dog også et billigere alternativ, da turbomotorer oftere er dyre, og det ville dermed gøre indstigningsprisen for høj. Derfor vil den billigste udgave leveres med en opdateret 1.2 liters motor som yder 69 hestekræfter, og en1.4 liters med 89 heste. Begge disse motorer har ingen turbo, men der er også en optimeret 1.4 liters turbo med 99 hestekræfter. Der hersker dog ingen tvivl om, at det er den nye trecylindrede motor som bliver spændende at prøve.
På dieselsiden er der også en forbedret 1.3 CDTI med 74 eller 94 hestekræfter som lever op til Euro6 emissionskravene.

Læs også:  Bilteknologi: De nyeste avancerede sikkerhedsfunktioner

Opel vil tilbyde en sekstrins manuel eller automatisk gearkasse.

Designet indvendigt er dog blevet mere moderne, og man har primært hentet inspiration fra Adam. Nu finder man Opels ny Intellilink touchsystem i midterkonsollen, hvor man kan styre apps og navigation. På ekstraudstyrslisten er der også mange andre ting, som man ikke før har set til Corsa, hvilket gør den mere til et livsstilsvalg end før.

Den nye Opel Corsa kommer til Danmark i starten af 2015.

tags: