1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er den nye Subaru WRX
0

Her er den nye Subaru WRX

Her er den nye Subaru WRX
0
0

Den ney Subaru WRX sedan debuterede på Los Angeles Motor Show. Det er endnu uvist om bilen kommer til Danmark.

Den helt nye Subaru WRX sprotssedan debuterede på Los Angeles Motor Show. Mens Subarus forskellige konceptbiler fik premiere på Tokyo Motor Show, fik WRX debut på den anden side af kloden, hvilket er en fin indikation for dens status i den vestlige verden.

WRX’en ser muskuløs og aggressiv ud på samme måde som Impreza’en har gjort i flere år, men det er svært ikke at være skuffet, konceptbilen taget i betragtning. Den nye WRX ligner i det hele taget den gamle WRX mere end konceptbilen.

Det til trods, har Subaruer aldrig været kendt for deres skønhed og det er jo trodsalt personligheden der tæller. Den gamle 2.5-liters boxerturbo er væk og er erstatet af en 2-liters enhed med samme konfiguration. Den yder 270 hestekræfter og 335Nm og trækker på alle fire hjul gennem enten en sekstrins manuel gearkasse eller en CVT Lineartronic automatgearkasse. Sidstnævnte vil nok få største succes i USA, da hardcore WRX fans altid har haft smag for den manuelle gearkasse. 0-100 km/t tiden forventes at være omkring 5.0 sekunder med en topfart i omegnen af 250 km/t.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Et nyt torque-vecotring system bistår firehjulstrækket og affjedringen er stivere end tidligere WRX modeller, med MacPherson foran og dobbelt wishbone bagtil. Servostyringen er elektrisk til gavn for brændstoføkonomien og styretøjet skulle være mere direkte end før.

Brug af højstyrkestål i WRX’ens karrosseri, gør den stivere om end lettere end forgængeren og begge dele er til gavn for dynamikken. Akselafstanden er 25mm længere end forgængeren (nu 2650mm), hvilket også gavner benpladsen bagtil.

Kabinen adskiller sig ikke meget fra den foregående WRX, men byder på mere plads og bedre materialer. Et rat med flad bund er standard og et Harmon/Kardon anlæg kan tilvælges som ekstraudstyr.

Salget af den nye Subaru WRX vil begynde i 2014 og STI-udgangen forventes fremvist til januar. Det er endnu uvist om bilen kommer til Danmark.

tags: