1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er Jaguars nye SUV
0

Her er Jaguars nye SUV

Her er Jaguars nye SUV
0
0

Den dårligst holdte hemmelighed på Frankfurt i år er nu officiel: C-X17 er en ny Jaguar SUV, der vil få premiere i 2015.

To år er lang tid på et marked der i øjeblikket skriger efter crossovermodeller, men Jaguar insisterer på at introducere deres nye BMW 3-serie rival først. Det virker som lidt af en skam, for uanset hvad man tænker om SUV’er, synes C-X17 ganske appellerende. Der er traditionelle Jaguar designdetaljer såsom den XJ-inspirerede kølergrill, forlygter fra XF og en del detaljer fra F-Typen, inklusiv baglygterne.

Chefdesigner Ian Callum forklarer, at C-X17 skulle skille sig ud fra mængden men samtidig være øjeblikkelig genkendelig som en Jaguar. Lyder rimeligt. Under huden finder man Jaguars iQAI platform, der er en ny og vigtig modulær aluminiums arkitektur der vil danne basis for den nye, mindre sedan i 2015 samt en lang række nye Jaguar produkter.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Over 300 km/t

Indtil videre er det kun C-X17. I traditionel SUV-stil er frihøjden hævet med 210mm og et intelligent AWD system med Torque Vectoring system fra Range Rover Sport sikrer vejgrebet. Motorudvalget vil bestå af de i forvejen kendte V6 benzin og dieselmotorer, samt seneste generation af højtydende motorer, der endnu er ukendte. Jaguar oplyser at motorprogrammet vil spænde fra biler der udleder mindre end 100g CO2/km til biler der kan klare over 300 km/t.

Som det er tilfældet med det udvendige udtryk er interiøret velkendt Jaguar med et par enkelte konceptmæssige detaljer. I konceptbilen finder man fire skålsæder i Connolly læder, et avanceret panoramatag og detaljer i metallet Ruthenium. Den mest opsigtsvækkende detalje er Jaguars nye Interactive Surface Console. Der er tale om et trykfølsomt infotainment system, men et der følger hele bilens længde via transmissionstunnelen og har et indbygget trådløst netværk.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Eftersom den nye 3-serie rival forventes i 2015, vil der muligvis gå op til et år før Jaguar introducerer den nye SUV. Forhåbentligt er de begge ventetiden værd.

tags: