1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er Peugeots nye minibil
0

Her er Peugeots nye minibil

Her er Peugeots nye minibil
0
0

Vi kunne tidligere i dag fortælle om den nye Renault Twingo, men nu har Peugeot også offentliggjort en lille ny, 108.

Begge offentliggørelser kommer en måneds tid før Geneve Motor Show, hvor de begge får verdenspremiere. Modsat Twingo som skiller sig ud med baghjulstræk og hækmotor, så er Peugeot 108 som man kunne forvente det af en bil i den mindste klasse.

Franske Peugeot har arbejdet på mulighederne for at gøre hver 108 unik, og hele designet er blevet mere selvsikkert og lækkert. Det i den grad en væsentlig pænere bil end den nu udgående 107, som der i den seneste periode har været stærkt prissat.

Også som cabriolet!

Opsigtsvækkende er dog, at den nye 108’er også vil blive solgt som cabriolet kaldet 108 TOP, hvor taget kan rulles af på samme måde som Citroen DS3 og Fiat 500C. Både den almindelige 108 og 108 TOP cabriolet kan styles i utallige kombinationer. Eksempelvis kan 108 TOP fås med foldetaget i sort, grå eller lilla, så det passer til den valgte farve på bilen. Der er i alt otte farver at vælge til 108’eren, hvoraf to af disse er helt specielle til 108’eren. Aïkinite, en gylden kobber og Red Purple, en lidt speciel lilla. Vælger man en tredørs variant fås 108’eren i tofarvede udgaver!

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Designmæssigt bindes fronten og bagenden sammen af en linje, der starter på motorhjelmen og fortsætter langs siden som én flydende bevægelse, der rundes af med rubinrøde baglygter. De er karakteriseret af 3D effekt, som får mærkets signatur med de tre løveklør til at træde frem. Bagklappen i glas med integrerede hængsler strækker sig fra spoileren og helt ned til læssekanten.

Peugeot 108 måler 3,47 meter i længden og 1,63 meter i længden, hvilket sammen med venderadiussen på 4,8 meter gør det til en sand bybil.
Bagagerummet kan rumme op mod 196 liter, og 180 liter hvis der er et reservehjul.

Peugeot fortæller den lille ny blot har en køreklar vægt startede ved 840 kilo, og vil have udstyr man før blot så i klasserne udover – eksempelvis: bakkamera, automatisk aircondition, nøgle adgang og start/stop knap.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Indvendigt skulle man iflg. Peugeot finde en meget komfortabel kabine, der er opbygget meget intuitivt med en 7” touchskærm. Som en option på Active-niveau og standard på Allure-niveau er 108 udstyret med den 7” store touch skærm, der kan fungere som et spejl af brugerens smartphone(bare ikke iPhone) ved hjælp af Mirror Screen funktionen, der er baseret på MirrorLink og AppInCar teknologierne. Man kan således betjene sin smartphone via touch skærmen og bl.a. bruge stemmestyring.

Trecylindrede motorer

Motorudvalget består kun af trecylindrede effektive benzinmotorer med enten 68 eller 82 hestekræfter.

1.0 e-VTi 68 hk 5-trins manuel gearkasse, 88 g CO2/km
1.0 VTi 68 hk 5-trins manuel gearkasse, 95 g CO2/km
1.0 VTi 68 hk 5-trins elektronisk gearkasse, 97 g CO2/km
Ny Puretech 1.2 VTi 82 hk 5-trins manuel gearkasse, 99 g CO2/km

Læs også:  Tre helt unikke BMW Art Cars kommer til Danmark

Selv fortæller Peugeot den lave vægt, og disse motorer give en god balancen mellem vejgreb og komfort.

tags: