1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er Porsches nye LeMans-racer
0

Her er Porsches nye LeMans-racer

Her er Porsches nye LeMans-racer
0
0

Porsche har officielt afsløret deres 2014 World Endurance Championship bil, 919 Hybrid, der vil være at finde på dette års Le Mans 24 timer.

Den nye benzin-elektriske hybrid prototype er blevet fremstillet i overensstemmelse med de seneste LMP1 regulativer, hvilket dikterer at bilen ikke må være over 4650mm lang, 1900mm bred og 1050mm høj. Vægten er ikke over 870kg.

Porsche beskriver bilen som den mest komplekse racerbil de nogensinde har bygget og kræfterne kommer fra en nyudviklet enkeltturbo 2.0-liters V4 med direkte indsprøjtning. Den tager op til 9.000 omdr./min og trækker baghjulene.

Forbrændingsmotoren er støttet af en elektriske motor der er monteret i selve forakslen, der anvender litium batterier. Den elektriske motorer trækker forhjulene og giver 919 Hybrid midlertidigt firehjulstræk når den er aktiv.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Porsches seneste racerbil, der vil markere fabrikantens tilbagevenden til Le Mans 24 timer til juni, anvender to forskellige energi systemer, inklusiv bremseenergi genindvinding og et nyt energisystem der trækker varmen fra udstødningen.

Porsches ingeniører har udviklet 919 Hybrid med en boost funktion, der lukker den maksimale mængde brændstof ud på omgang – 4.64 liter.

Porsche hævder at 919 Hybrid er blevet testet over 2000 timer i vindtunnel i fabrikantens nye vindtunnel i Weissach og ved Stutgart Universet.

Blandt kørerene der skal køre de to biler finder man den tidligere Red Bull F1 kører, Mark Webber. Den 37-årige australier vil arbejde sammen med 24-årige Brendon Hartley fra New Zealand og 33-årige Timo Bernhard fra Tyskland.

Den anden bil vil blive kørt af 33-årige Marc Lieb fra Tyskland sammen med franskmanden Romain Dumas på 36 og schweizeren Neel Jani på 30.