1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ferrari FXX K med 1050 hestekræfter!
0

Ferrari FXX K med 1050 hestekræfter!

Ferrari FXX K med 1050 hestekræfter!
0
0

Ferraris nye FXX K er en viderebygning af Ferrari’s vanvittige LaFerrari. Ydelsen er enorme 1.050 hestekræfter, og de mange heste kommer stadig fra  V12-motoren vi kender fra LaFerrari.

K’et i navnet står for KERS-systemet, der er en kendt teknologi fra Formel 1, og nu er systemet kommer til moderne superbiler. HY-KERS opsamler elektrisk energi og bruger den i en acceleration igennem en el-motor, som er bygget sammen med transmissionen.

Bilens V12-motor på 6,3 liter yder 860 heste ved 9.200 omdr/min, og de resterende heste kommer fra det avancerede HY-KERS system. Det samlede moment fra elmotoren og brændstofmotoren er angivet til over 900 newtonmenter! I alt har man fået presset 60 heste yderligere ud af motoren i forhold til LaFerrari. Motoroptimeringerne inkluderer nye knastaksler, indsugningsmanifuld og et redesignet udstødningsystem. Dog behøves udstødningssystemet ikke leve op til støjkrav, da bilen kun bliver produceret i et stærkt begrænset antal.

Læs også:  Ny Ford Mustang GT California Special kommer til Danmark for første gang

Som du nok også kan regne ud er bilen vanvittig hurtig, men Ferrari har endnu ikke offentliggjort nogle vanvidstal. Vi venter derfor stadig i spænding!

Desuden har Ferrari FXX K en række avancerede aerodynamiske løsninger, og det giver en downforce på 540 kg ved 200 km/t. Bl.a. finder man nu ved fronten en todelt spoiler, som er 30 mm lavere, og bagtil er der nogle nye spoilere, der sikrer mere stabilitet. I alt har Ferrari forbedret downforcen med 50 %, når FXX K er indstillet i moderat, mens FXX K i figther mode har en 30 % bedre aerodynamik.

Ferrari FXX K produceres i et stærkt begrænset antal, men ved kender endnu ikke til det bestemte antal. Bilen vil være at finde ved en række events, hvor de kørte kilometer vil blive analyseret til brug i forskning og produktudvikling.