1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ferrari FXX K med 1050 hestekræfter!
0

Ferrari FXX K med 1050 hestekræfter!

Ferrari FXX K med 1050 hestekræfter!
0
0

Ferraris nye FXX K er en viderebygning af Ferrari’s vanvittige LaFerrari. Ydelsen er enorme 1.050 hestekræfter, og de mange heste kommer stadig fra  V12-motoren vi kender fra LaFerrari.

K’et i navnet står for KERS-systemet, der er en kendt teknologi fra Formel 1, og nu er systemet kommer til moderne superbiler. HY-KERS opsamler elektrisk energi og bruger den i en acceleration igennem en el-motor, som er bygget sammen med transmissionen.

Bilens V12-motor på 6,3 liter yder 860 heste ved 9.200 omdr/min, og de resterende heste kommer fra det avancerede HY-KERS system. Det samlede moment fra elmotoren og brændstofmotoren er angivet til over 900 newtonmenter! I alt har man fået presset 60 heste yderligere ud af motoren i forhold til LaFerrari. Motoroptimeringerne inkluderer nye knastaksler, indsugningsmanifuld og et redesignet udstødningsystem. Dog behøves udstødningssystemet ikke leve op til støjkrav, da bilen kun bliver produceret i et stærkt begrænset antal.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Som du nok også kan regne ud er bilen vanvittig hurtig, men Ferrari har endnu ikke offentliggjort nogle vanvidstal. Vi venter derfor stadig i spænding!

Desuden har Ferrari FXX K en række avancerede aerodynamiske løsninger, og det giver en downforce på 540 kg ved 200 km/t. Bl.a. finder man nu ved fronten en todelt spoiler, som er 30 mm lavere, og bagtil er der nogle nye spoilere, der sikrer mere stabilitet. I alt har Ferrari forbedret downforcen med 50 %, når FXX K er indstillet i moderat, mens FXX K i figther mode har en 30 % bedre aerodynamik.

Ferrari FXX K produceres i et stærkt begrænset antal, men ved kender endnu ikke til det bestemte antal. Bilen vil være at finde ved en række events, hvor de kørte kilometer vil blive analyseret til brug i forskning og produktudvikling.