1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat er den grønneste fabrikant i Europa
0

Fiat er den grønneste fabrikant i Europa

Fiat er den grønneste fabrikant i Europa
0
0

For femte år i træk, er Fiat Automobiles den fabrikant der har haft det laveste gennemsnitlige CO2 udslip for alle deres bilmodeller solgt i Europa. I 2011 var den italienske producents CO2 udslip kun 118.2g/km (4.9g/km mindre end gennemsnittet for 2009). Fiat gruppen var også den grønneste, med en gennemsnitlig udledning på 123.3g/km, hvilket er en forbedring på 2.6g/km over 2010. Rekorden certificeret af JATO Dynamics, hvilket er verdens førende autokonsulenter.

Dette er ifølge Fiat en vigtig titel, og Fiat Automobiles har over de sidste fem år reduceret deres CO2-udslip med 14 %, fra 137.3 til 118.2g/km, hvilket er væsentligt mindre end de nye EU-standarder der træder i kraft fra 2015, hvilket tillader et maksimum på 130g/km.

Resultaterne viser ifølge Fiat selv, deres vedholdenhed for at beskytte miljøet gennem udviklingen af simple og smarte løsninger, såsom TwinAir-motoren, der er verdens grønneste turbo-benzinmotor, samt brug af alternative brændstoffer såsom metangas, et felt hvor Fiat også er førende på europæisk plan. Andre teknologier inkluderer ’eco;Drive;, der er en applikation der opfordrer til en mere benzinøkonomisk kørestil, ved at måle førerens tendenser.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Alle Fiats øko-teknologier er grupperet under deres ’Air Technologies’ brand, som ifølge Fiat repræsenterer en enkelt ide. Den italienske fabrikant siger selv, at brandet har skabt revolutionære teknologier igennem de sidste 20 år, som både er simple og miljøvenlige, uden at gå på kompromis med køreoplevelsen.