1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat-sensation – gennemfører Dakar-rally med en Panda
0

Fiat-sensation – gennemfører Dakar-rally med en Panda

Fiat-sensation – gennemfører Dakar-rally med en Panda
0
0

Sensation for den lille Fiat Panda.
Den lille 4×4 gennemførte som den første italienske bil årets Dakar rally. Det er desuden første gang, at en bil baseret på en standardmodel krydser målstregen i et af verdens hårdeste offroad-løb.

Tro det eller lad være. En af de mindste biler på markedet har gennemført et af verdens hårdeste offroad-løb i fornem stil. Den lille Fiat Panda 4×4 krydsede for nyligt målstregen i årets Dakar rally og opnåede dermed tre milepæle i løbets og i Fiats historie.

Den speciele udgave af Fiat Panda 4×4 var omdøbt til ”PanDakar” som en hyldest til løbet og bilen er en tilpasset offroad-version af Fiat Panda 4×4, som var udstyret med en kraftfuld 2.0 Multijet turbodieselmotor med 180 hk. Bilen var i øvrigt blot blevet forstærket få steder for at modstå de ekstreme krav, løbet stiller i form af terræn, temperaturer og distancer.

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

På trods af dårlige vejrforhold gennemførte PanDakar samtlige etaper af løbet, der på grund af sikkerhedshensyn har foregået i øde landområder i Paraguay, Bolivia og Argentina siden 2011. PanDakar opnåede i alt tre historiske bedrifter ved at være den første italienske bil, den første Fiat model samt den første bil baseret på en standardmodel, der når fra start til slut i det knap 9.000 kilometer lange løb.

Bag rattet i PanDakar sad Orobica Raid holdet anført af Guido Verzeletti sammen med Antonio Cabini, der begge er erfarne Dakar-deltagere. Sammen sikrede de italienske kørere, at holdet var blandt de 53 ud af i alt 93 hold, der nåede i mål. Holdet tilskriver desuden præstationen til teknikeren Nicola Montecchio, som forberedte hele drivlinien til de ekstreme forhold, som PanDakar blev udsat for igennem løbet.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler