1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Fire nye Audi RS-modeller på vej i 2013
0

Fire nye Audi RS-modeller på vej i 2013

Fire nye Audi RS-modeller på vej i 2013
0
0

RS-modelrækken får et boost med hele fire nye modeller næste år.

Audi planlægger at lancere fire nye RS-modeller i det nye år. Vi kender allerede de første to – RS5 Cabriolet og RS6 Avant, der allerede er blevet afsløret. De to andre har dog endnu blevet præsenteret af tyskerne.

Intet er bekræftet endnu, men ifølge rygterne vil de to nye RS-biler være hurtige udgaver af A7 sedan og SUV-modellen Q3.

Femcylindret Q3 og motor fra RS6 i A7

RS7 forventes at være først på markedet, men en debut så tidligt som næste måneds Detroit Motor Show. Den vil anvende den samme 552 hk stærke, 4.0-liters twin-turbo V8 som RS6,  sammen med den obligatoriske quattro-drivlinje.
Dens ankomst er en indikation på, at der ikke kommer nogen RS6 sedan, da en sådan model ville ramme det samme køberklientel.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

RS-udgaven af Q3, vil være den første Audi SUV til at få emblemet. En klar indikation af hvordan denne model vil se ud, blevet givet med RS Q3 Konceptet, der blev fremvist ved dette års Beijing Motor Show. Hvorvidt den stadig vil anvende konceptbilens TT-baserede 2.5-liters turbomotor med 360 hk er endnu uvist, men det er overvejende sandsynligt.

RS Q3 vil dog ikke bane vejen for flere SUV-baserede RS modeller, såfremt man skal tro Audi selv.