1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fisker Karma genopstår i 2015
0

Fisker Karma genopstår i 2015

Fisker Karma genopstår i 2015
0
0

Det nu kinesisk-ejede Fisker planlægger at relancere sportsvognen Karma i 2015.

Den kinesiske reservedelsfabrikant, Wanxiang Corporation reddede Fisker fra konkurs sidste år i en handel til en værdi af omkring 800 millioner kroner. Nu siger folkene bag firmaet at Fisker vil genlancere Karma i midten af næste år.

En anden udgave af Karma, baseret på en stationcarmodel, kunne lande på markedet i 2016 sammen med en indstigningsmodel i 2017 ved navn Atlantic. Bilen blev originalt vist i konceptform på New York Motor Show i 2012 og ville fungere som en rival til BMW 5-serie og ville koste omkring 350.000 som elbil, væsentligt mindre end Karmas grundpris på 780.000 kroner.

Præsidenten for Fisker, Roger Brown sagde:

”Wanxiang er ikke ude på at spille smarte. De købte denne virksomhed, de betalte prisen kontant og de planlægger ikke at forgælde virksomheden lige foreløbigt”.

Den nye Karma bliver dog ikke nødvendigvis lanceret under Fisker-brandet, i det Brown er usikker på hvorvidt Fisker kan beholde navnet, men understregede at de tror på bilerne, uanset navnet.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Som en del af udviklingen vil det være nødvendigt for Fisker at genetablere nye hovedkvarterer, før de beslutter hvorvidt den nye Karma kan produceres på den nuværende fabrik i Delaware, USA samt hvordan den 200-mand stærke hær af arbejdere der skal fremstille bilen skal organiseres.

Den originale Fisker Karma fik kræfterne leveret af en benzin-elektrisk hybriddrivlinje med en 260-hestes 2.0-liters turboladet benzinmotor sammen med to elektriske motorer. Den kombinerede ydelse var 400 heste samt 1300 Nm. Bilen havde en rækkevidde på 80 kilometer på el og op til 480 kilometer med benzinmotoren. 0-100 km/t kunne klares på 6.4 sekunder mod en begrænset topfart på 200 km/t.

tags: