1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Første fotos af den nye Citroën C4 Picasso
0

Første fotos af den nye Citroën C4 Picasso

Første fotos af den nye Citroën C4 Picasso
0
0

De første officielle billeder samt massere af informationer af den nye Citroën C4 Picasso er blevet offentliggjort.

Den nye C4 Picasso kommer til salg i Frankrig fra juni 2013, mens den kort herefter også vil være tilrådighed herhjemme i Danmark.
Citroën selv ser frem til lancering, da det iflg. dem selv er ”starten på en ny epoke”.

Mest miljøvenlige i klassen

Modellen er bygget på den nye EMP2 platform(Efficient Modular Platform 2) udviklet af PSA-koncernen, hvilket er én af grundene til, at den nye model er 140 kilo lettere end den udgående model. Den nye platform reducerer vægten med 70 kg, mens optimering af bilens udvendige mål bedre anvendelse af letvægtsmaterialer har skåret yderligere 70 kilo af. Dermed udleder man med e-HDi 90 motoren kun 98 g CO2 pr. kilometer, og C4 Picasso bliver den første Citroën med en BlueHDI Euro6 motor, som med et særligt system reducerer Nox.
Faktisk bliver C4 Picasso den første MPV i klassen, hvor udledningen er under 100 g CO2 pr. km, og med e-HDi motoren kan man sågar køre 26,3 km/l.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Ved lancering kan vælges mellem fire motorer ligeligt fordel over diesel og benzin:

  • 92 hk diesel
  • 115 hk diesel
  • 120 hk benzin
  • 156 hk benzin

I andet halvår af 2013 kommer en BlueHDI 150 Euro6-motor, hvor et særligt system med reduktion af Nox er integreret.

Smartere, mindre og mere rummelig!

Det er et mere udtryksfuldt og markant design, hvilket både gælder et nyt lygtedesign foran og bag, hvor baglygterne har en særlig 3D-effekti, som bl.a. skal gøre C4 Picasso mere interessant at beskue. 3D-baglygterne er inspireret af konceptbilerne Tubik, Survolt og Revolte, og giver bilen en mere genkendelig signatur.

Med en længde på 4,43m, 1,83m bred og 1,61m høj er bagagerummet vokset med 40 liter til i alt 537 liter. Citroën selv beskriver den som praktisk og rummelig. C4 Picasso er dog også blevet mindre udvendig men større indvendig! Kabinen skulle efter sigende også have fået et tydeligt kvalitetsløft, og man kan endda med Relax sæderne få benstøtte til forsædepassagererne.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

En smart 12” HD-skærm samt et 360o Vision system som giver dig overblik rundt om bilen, er bare nogle af de smarte teknologier, som skal gavne komfort og køreoplevelsen. Faktisk er instrumentbordet bygget op om to skærme i midten:

  • 7” touchskærm – standard
  • 12” HD skærm

Den førstnævnte skærm er standard i alle modeller, og her holder man styr på klimaet i bilen, navigation, radio, telefon o.a.. Tilkøber man den store 12” HD-skærm får man vist information om kørslen som føreren selv vælger. Man kan dog også downloade sine personlige fotos til skærmen.

Af andre smarte systemer kan nævnes overvågning af blinde vinkler, automatisk styring af langt lys, aktive sikkerhedsseler samt aktiv fartpilot.

Du kan få leveret din Citroën C4 Picasso fra andet halvår af 2013.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.