1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford afslører den nye Mondeo
0

Ford afslører den nye Mondeo

Ford afslører den nye Mondeo
0
0

Dette er de første officielle billeder af Fords nye Mondeo. Ford har frigivet billederne, efter præsentationen af den nye Fusion, som er Mondeos søstermodel i USA. Mondeo er nu på sin 4. generation og vi kan forvente at se bilen i Europa i marts 2013.

Den nye Ford Mondeo, som modsat tidligere hovedsageligt er udviklet i USA, skulle efter sigende igen været bygget som en drivers car. Den bibeholder MacPherson affjedring foran, mens der bagtil er udviklet et spritnyt multilink system.

Der er indtil videre ikke meget specifik teknisk information på Mondeo, men købere kan se frem til 168 hk/233 nm og 234 hk/338 nm fra en turboladet 2-liters Ecoboost motor, sammen med de velkendte 1.6- samt 2-liters dieselmotorer fra Ford.

Planer om Mondeo hybrid

Ford har samtidig planer om at sælge Fusion som hybrid, med en 2-liters benzinmotor med en tilhørende elmotor og automatgear. Det vides endnu ikke hvorvidt samme hybridudgave vil være at finde i den europæiske Mondeo. Den nye Mondeo er også forberedt til 4-hjulstræk, hvilket vil være et tilvalg på den amerikanske udgave med 2-liters motoren. Stop/start vil også være tilgængeligt, sammen med Lane Keeping Assist, adaptiv cruise control, parkeringshjælp og Blind Spot Information System.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Der vil i den nye Ford Mondeo også kunne tilbydes Active Noise Control, som vi kender det fra Audis større modeller, hvor dæk- samt vejstøj fjernes ved hjælp af toner fra bilens højtalere.

Forbedring fremfor fornyelse

Den nye Mondeo skiller sig ikke væsentligt ud fra den gamle, bortset fra de smallere forlygter og den mere agressive grill, der sender tankerne hen mod en eksotisk GT fra Aston Martin. Bilen er blevet 13mm længere samt 26mm højere. Den er dog modsat de fleste nye biler ikke blevet bredere end sin forgænger, men er derimod 35mm smallere. Bagtil ser vi de nu efterhånden uundgåelige LED-lygter.

Ford siger at de nu har udviklet en mere “fører-orienteret” kabine, som benytter sig af en stor central touchscreen samt touchpad som vi kender det fra den nye Audi A6. Ford lover naturligvis bedre materialer og samlekvalitet over bilens forgænger.

tags: