1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford Fiesta & Focus ECOnetic kører omtrent 30 km/l
0

Ford Fiesta & Focus ECOnetic kører omtrent 30 km/l

Ford Fiesta & Focus ECOnetic kører omtrent 30 km/l
0
0

Vi skrev i starten af sidste uge omkring den nye Ford Focus ECOnetic, og nu er de officielle informationer kommet ud.

Vores kilder havde dog overdrevet, hvor langt den nye Focus ECOnetic kan køre på 1 liter brændstof. Focus ECOnetic vil køre lige under 30 km/l, og har en CO2 udledning pr. kørt kilometer på kun 89 gram!
Den mindre Fiesta ECOnetic kører lige over 30 km/l, og har en CO2 udledning på 87 gram per. kilometer.

Høj brændstoføkonomi og køreglæde

Der er endnu ingen journalister, som har testet de nye ECOnetic-modeller, men Fords chef for bæredygtighed og elektrificering Thilo Seibert udtaler: ’’De nye ECOnetic-modeller leverer suveræn brændstoføkonomi og rendyrket køreglæde – en kombination, som var fuldstændig utænkelig for bare få år siden,’’.

ECOnetic-modellerne vil være udstyret med en 1,6 liters Duratorq TDCi dieselmotor som yder 95 hk i Fiesta og 105 hk i Focus. – Begge motorer har fået et nyt indsprøjtningssystem, komponenter med lavere friktion, forbedret køling + forbrænding samt en mere præcis motorstyring.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Gearkassen i Focus er en Durashift 6-trins manuel gearkasse, hvilket er den samme som sidder i Focus 1,6 EcoBoost. – Gearkassen er dog optimeret, så den har lavere friktion og en gearing, hvor man tilgodeser brændstoføkonomisk kørsel ved konstante samt høje hastigheder.

Ford Fiesta ECOnetic har en 5-trins manuel gearkasse, som også er blevet friktions-optimeret.

Ford ECOnetic aerodynamik

For at opnå det bedre brændstofforbrug har ECOnetic en mere aerodynamisk form, og er blevet optimeret i forhold til at mindske luftmodstand og reducering er energitab. – Det betyder bl.a. at Start/Stop, regenerering af bremseenergi og Active Grille Shutter også er integreret. – Hør mere om det i vores videotest af Ford Focus 1,6 TDCi her.

Fremtidige mål med ECOnetic

I 2020 er Fords mål at 30 % af det samlede modelprogram skal have ECOnetic-teknologien, så CO-udledningen og brændstofforbruget forbedres.