1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Ford Focus 1.6 TDCI Stationcar
0

Test: Ford Focus 1.6 TDCI Stationcar

Test: Ford Focus 1.6 TDCI Stationcar
0
0

Da jeg havde en Ford Focus 1.6 TDCi stationcar lånebil til rådighed, tog jeg mig lige en prøvetur. Ford Focus blev lanceret i forsommeren 2008, og der er blevet lavet meget om på den,  faktisk er det kun taget som er det samme som den forrige version.

Designet

Når man ser en Ford Focus stationcar udefra, så må man sige, at den er blevet mere rund og langt mere moderne samt sporty. Det er pga. Fords Kenetic Design, hvor de ønsker at lave biler, der ser ud som om at de er i bevægelse, selvom at de står helt stille.

Indvendigt er også sket lidt, hvor at jeg synes at sæderne er blevet mere behagelige, hvilket man specielt kan mærke med den bedre siddestøtte. I det hele taget er bilen faktisk blevet langt mere komfortabel!

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Er der plads i den?

Plads er der også massere af, hvilket jeg ellers typisk klager over med mine knap 2 meter. Der var også massere af plads til loftet, og sædet kunne rykkes langt nok tilbage, uden at jeg mistede det fulde udsyn af forruden.

I stationcar modellen er der et bagagerum med 475 liter plads, så der er rum nok til barnevogne og oppakning til bilferien.

Hvordan er den at køre?

Ford Focus er en af de optimale rejsebiler, hvis man er en lille familie. Affjedringen er fast og kontant, behageligt og holder et sikkert vejgreb.

Den støj som der i øvrigt kom fra dækkene, ville kunne reduceres hvis bilen fra fabrikken for eksempel var leveret med Michelin energy dæk og ikke Hancock.

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

Hvordan er motoren?

Den Ford Focus stationcar som jeg havde mulighed for at afprøve, havde en 1.6 liters TDCI motor med 109 hestekræfter.

Motoren fungerede rigtig godt, og man kunne ikke ligefrem mærke, at det var sådan en ’’lille’’ motor til denne forholdsvist store bil.

Konklusion

Ford Focus er en super familiebil, og man får en hel del for sine penge. Køreegenskaberne er også fantastiske, og det er en fornøjelse at køre den!

Hvis du ikke vil have en familiebil, så skal du ikke fortvivle! Ford Focus fås også i RS (500) version, og der får du ikke en meget bedre street bil.

 

Ford Focus 1.6 TDCI st. car

Ydelse: 109 hk ved 4000 o/min. 260 NM ved 1750 o/min.

Læs også:  Ford Explorer: En Elektrisk SUV Til Danmark

Præstationer: 188 km/t. 0-100 på 11,1 sek.

Oplyst forbrug: 22,2 km/l. Årlig ejerafgift: 2600 kr.

Mål i cm: Længde: 447, Bredde: 184, Højde: 150

Vejl. pris: 284.501 kr.

Følg også med i de kommende uger, hvor vi anmelder Suzuki SX4 Combiback 1,6 GLX og KIA Venga 1,6 CRDI.