1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Cosworth bygger ny Focus ST med 330 hestekræfter
0

Cosworth bygger ny Focus ST med 330 hestekræfter

Cosworth bygger ny Focus ST med 330 hestekræfter
0
0

Cosworth og Ford er gået sammen om at skabe den hidtil kraftigste Focus ST vi endnu har set, til fremvisning på SEMA-showet i Las Vegas.

Det ikoniske britiske tuningsfirma, har hentet 330 hk fra 2.0-liters EcoBoost motoren der klarer 250 hk i den regulære ST.
Selv Radical kunne udelukkende få 300 hk ud af motoren, da de forsøgte.

Karossen er formgivet af et amerikansk selskab ved navn M&J Enterprises.

Det interessante ved historien er, at Ford nu offentligt samarbejder med Cosworth igen.
Tuningsfirmaet har ikke videregivet megen information omkring, hvordan ydelsen blev hævet, men pressemeddelelsen nævner at der er fiflet med udstødnings- samt indsugningssystemerne. Ikke overraskende.

Revolve fast partner

Vi gætter på, at ingeniørerne har smækket en større turbo på bilen, for at skabe mere punch, men også mere turbotøven, som den klassiske Ford Escort Cosworth tilbage fra 1990’erne.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Officielt er samarbejdet mellem Cosworth og Ford Racing, og bilen her er en af dem fem, som den amerikanske gigant har med til SEMA-showet.

I disse dage samarbejder Ford i Europa oftest med Revolve og datterselskabet Mountune, for at få maksimale hestekræfter ud af biler som Focus RS, og Cosworths sidste opgave for Ford, var at skabe den 170 hk stærke motor til Focus ST 170.