1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford løfter sløret for Fiesta ST
0

Ford løfter sløret for Fiesta ST

Ford løfter sløret for Fiesta ST
0
0

Den nye Ford Fiesta ST har fået debut ved Geneve Motor Show. Bilen er produktionsklar, og Ford har bekræftet at den nye mini-GTI vil være på markedet i begyndelsen af 2013.

Bilen har 3 døre og er forhjulstrukket, og er i tråd med konceptudgaven der blev vist af Ford ved Frankfurt Motor Show, sidste år.

Produktionsudgaven får kræfterne leveret af Ford 1.6-liters EcoBoost benzinmotor, der anvender turboladning til at skabe 180hk og 240Nm. Dette giver Fiesta ST en 0-100 km/t tid på under 7 sekunder og en topfart på over 220 km/t.

Hurtigere end forgængeren

Til sammenligning havde den foregående Fiesta ST en 2-liters Duratec benzinmotor uden turbolader der ydede 150hk og 190Nm, der gav den en 0-100 km/t tid på 7,9 sekunder og en topfart på 208 km/t. Ford hævder at den nye ST udleder omkring 20 % mindre CO2 end forgængeren, hvilket vil være omkring 142g/km.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Den nye Fiesta ST, som er udviklet af Fords RS-afdeling, har en særligt justeret undervogn der er 15mm lavere end den regulære Fiesta. Bilen har fået udvendigt løft i form af Fords nye trekantede kølergrill.

Recaro sportssæder er standard og fem forskellige farver vil være tilgængelige, inklusiv Race Red, Performance Blue og Molten Orange. Bilen vil også kunne indstilles med Fords ’MyKey’ system, der giver mulighed for at begrænse effekten afhængig af føreren.

De danske priser er endnu ukendte, men bilen vil højest sandsynligt være tilgængelig i tre udstyrsvarianter, som det var med Focus ST.