1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford viser ny Touareg-rival
0

Ford viser ny Touareg-rival

Ford viser ny Touareg-rival
0
0

Det nye Ford Edge koncept ligger tæt på en ny, stor SUV der vil blive introduceret i Europa i 2015.

Når det rammer markedet, vil den Mondeo-baserede Edge være den tredje model i Fords europæiske SUV-program, ved siden af den Fiesta-baserede EcoSport og den Focus-baserede Kuga. Modellen er også en del af Fords plan om, at lancere 25 globale biler i Europa inden 2017.

Mens vi endnu ikke ved noget om drivlinjerne i den kommende bil, oplyser Ford at Edge vil anvende en række semi-autonome teknologier for at gøre kørslen nemmere, heriblandt Fords fuldt assisterede parkeringssystem, der er baseret på det allerede anvendte active park-assist system. Ford siger at parkeringshjælpen betyder at ejere kan parkere Edge ved hjælp af en fjernbetjening.

Ford anvender også Edge konceptet til at raffinere deres avancerede anti-kollisionssystem, der advarer føreren hvis det fornemmer langsomme eller stillestående objekter i den samme vejbane. Hvis føreren ikke reagerer inden for et vist tidsrum, kan system kontrollere både bremser og styretøj for at undgå en ulykke. Konceptbilen anvender også et adaptivt styretøj, der ændrer vægtning og hastighed afhængigt af forholdende.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

En aktiv kølergrill åbner og lukker automatisk for at regulere temperaturen i motorrummet. Ford siger at konceptets ydre er designet mod at være flydende og atletisk med et muskuløst udtryk. Bilen kører på 21-tommer fælge.

I kabinen har Edge-konceptet en titommers touchscreen der anvender Fords Sync-system. Fabrikanten siger at højtudstyrede modeller i øjeblikket hæfter for

70 % af salget af S-Max og Ford ønsker at tilbyde den samme pakkeløsning på SUV-markedet. Ford forventer at salget af SUV’er i Europa vil stige med 22 % inden 2018.

Ford Edge vil konkurrere mod Volvo XC90 og Volkswagen Touareg rent prismæssigt.

tags: