1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fords nye 1-liters motor får 180 hk
0

Fords nye 1-liters motor får 180 hk

Fords nye 1-liters motor får 180 hk
0
0

Fords nye ekstraordinære 1-liters turboladede motor, kan måske snart være tilgængelig I højtydende Ford-modeller, med en ydelse helt op til 180 hk.

Den lille 3-cylindrede motor, forventes at blive twin-turboladet i jagten på at hente mest mulig effekt, og hæve ydelsen fra de nuværende 125 hk til hele 180 hk, hvilket er en udsædvanlig høj effekt for en så lille motor.

Gunnar Herrmann, direktør for modellinjen hos Ford, har understreget at det er en udfordring, men bestemt muligt for den lille 1-liters motor, der snart vil få premiere i Ford Focus.

Det rygtes, at Ford allerede har en kørende prototype, der benytter en højtydende udgave af motoren. Den menes at anvende en elektrisk kompressor i stedet for en lille turbolader, som derefter giver bolden til en større turbolader fra 1.6-liters Ecoboost motoren.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

1-liters motoren forventes at blive anvendt i en højtydende udgave af Ford Focus, der vil ligge et sted under den planlagte 250 hk stærke Focus ST.

Hermann bekræftede også, at senest i 2015, vil 1-liters Ecoboost motoren fuldkommen erstatte Fords 1.6-liters sugemotor i næsten alle verdenshjørner.

I Europa forventes det at 1-liters motoren vil erstatte 1.6-liters motoren i Focus inden udgaven af året.