1. Home
  2. Bilnyheder
  3. G-POWER skaber kongecruiseren og den kører på diesel!
33

G-POWER skaber kongecruiseren og den kører på diesel!

G-POWER skaber kongecruiseren og den kører på diesel!
0
33

I forvejen er BMW’s 5-serie en af de mest komfortable kompagnoner du kan have, når du skal æde dig gennem de lange landevejsture. Du glemmer nærmest, hvor mange kilometer dæk og undervogn absorberer for dig, i G-POWER M550d kan det foregå med 300 km/t.

Kører du rigtig langt har du selvfølgelig valgt en diesel-variant og bugner muldvarpeskindet står der M550d på bagsmækken af din BMW. Fra fabrikken yder den M-krydrede dieselvogn godt 380 heste og 740 Nm, nok til de fleste. Bevares, en 530d vil såmænd være rigeligt. Men faktisk går 550d’eren officielt hele 15,9 kilometer på literen, så er den sag ligesom uddebatteret.
Der findes dog et sted, hvor de synes at den originale M550d er en smule til grin, og det er hos tyske G-Power. Firmaet kender vi i forvejen for flere vanvittige BMW-opbygninger, bl.a. af den forrige M5 V10’er, der fik en mega-steroidkur og et resultat på 800 hk.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Helt så vild bliver den nye rækkesekser dog ikke. Alligevel har G-Power skruet godt op for effekten. 435 hk og 850 Nm lover de at placere under din højre fod, hvis du lader bilen undergå en G-power-operation.

Topavanceret kraftkarl

Til at tøjle de mange kræfter gør G-power brug af deres D-Tronik 5 V1-modul, så bilen selv tilpasser hvor meget kraft, der er til rådighed, alt efter om du kører i byen, på landevejen eller trykker bundmåtterne pergament-tynde på en et stykke ubegrænset Autobahn. Skulle du få brug for samtlige heste overføres de med det samme og sender din diesel bimmer fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder, hvilket kun er 0,2 sekunder fra M5-territorium.
Hvis bilen udsættes for hvad G-power kalder ”ekstreme situationer”, og olietemperaturen når sit absolutte maksimum, drosles motoreffekten automatisk ned til fabriksudgangspunktet.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Din topfart er elektronisk begrænset til 270 km/t, men du kan vælge at ophæve alle restriktioner og så hedder topfart lige pludselig 300 km/t.

Hvis du er i markedet for en rummelig tysker er G-Power M550d muligvis det ultimative køb. Du kan selvfølgelig kigge i retningen af Audi RS6 eller en Mercedes E63 AMG 4MATIC, så må du bare vinke pænt farvel til forbrugs-tal i M550d-format.