1. Home
  2. Baggrund
  3. Har du råd til drømmebilen?
0

Har du råd til drømmebilen?

Har du råd til drømmebilen?
0
0

En stor investering

Hvis man vælger at anskaffe sig en bil – eller skifte den gamle ud med en ny – er der nogle faktorer, det er værd at holde sig for øje. Dels er der bilens anskaffelsespris, der takket være vores registreringsafgift, er dyrere at købe her end i noget andet land i verden. Dertil kommer så en lovpligtig ansvarsforsikring og (i manges tilfælde) en kasko forsikring, så man er dækket hvis uheldet er ude. Ydermere skal der to gange årligt betales ejerafgift, som afhænger af bilens beskaffenhed. Og hvis du også agter at befordre bilen, skal der ligeledes indregnes penge til brændstof og mekanikerregninger.

Så ja, det er en dyr fornøjelse, at være bilejer i Danmark. Alligevel vælger en stor del af os, at investere i en bil, men det er de færreste af os, der har råd til at købe ny bil kontant. Den skal i langt de fleste tilfælde finansieres enten via bank eller forhandler.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Se dig for inden du tegner billån

Billån er ofte relativt store lån, og de skal afdrages forholdsvis hurtigt, da bilen taber værdi allerede fra dag ét. De fleste vælger at finansiere en ny bil over en periode på ca. 5-7 år (60-96 måneder). Som oftest lægger man som låntager en udbetaling, men det er ikke givet. Det er faktisk muligt, at tage billån uden udbetaling, men som alt andet i denne verden, er det vigtigt, at du ser dig rigtig godt for, inden du tegner et billån.

På hjemmesiden fair-lån.dk kan du sammenligne diverse lånudbydere og finde det lån, der passer bedst til din økonomi. Denne side fortæller dig dog ikke, om du evt. kan få et mere attraktivt billån via din bank. Det kan nemlig sagtens være, at du vil kunne forhandle dig til en mere attraktiv aftale i banken, hvis du ellers har styr på økonomien, og din bankrådgiver kan se, at du vil kunne afdrage dit billån indenfor den tidsramme I fastsætter, uden at du vil være nødt til at leve af spaghetti og ketchup de næste 5 år.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Tag en generalprøve på dit lån

Hvis det ikke er pinedød nødvendigt, at du får ny bil lige nu og her, så kan du med fordel sammenligne billån og prøve at effektuere det i din privatøkonomi. Når du kender de samlede månedlige omkostninger i forbindelse med dit billån, så kan du evt. prøve at sætte beløbet til side henover en periode på tre måneder.

På den måde mærker du effekten af dit lån inden du tager det, og du ved bedre om det kan hænge sammen eller om du evt. skal spare andre steder i din privatøkonomi. Hvis alt hænger sammen efter din ”generalprøve”, kan du bruge de allokerede midler som en del af bilens eventuelle udbetaling.ferrari f12tdf video