1. Home
  2. Bilnyheder
  3. KIA Cee’d-modelrækken opdateres med nye motorer
0

KIA Cee’d-modelrækken opdateres med nye motorer

KIA Cee’d-modelrækken opdateres med nye motorer
0
0

KIA har på motorshowet i Frankfurt netop offentliggjort et mindre facelift til hele Cee’d-modelrækken herunder Pro_Cee’d, femdørs Cee’d og Cee’d SW. Faceliftet inkluderer blandt andet en ny motor, gearkasse og ekstraudstyr.

Visuelt set er opdateringerne få, og både forkofangeren og bagkofangeren er hvor vi ser de største ændringer. Rent visuelt selvfølgelig. Forkofangeren er nu præget af en række chrome-elementer rundt tågelygterne og den oval-formede grill. Bagenden byder nu på nye LED-lygter og en ny kofanger. Set fra siden af ser vi de nye alufælge, som fås i størrelser på henholdsvis 16” og 17”.

Indvendigt gør KIA igen brug af chrome-elementerne, og det sker her på den øvre del af instrumentbordet, ventilatorerne, på gearstangen, ved dørhåndtagene og mange andre steder. Ydermere kan man tilkøbe en pakke, “Brown Pack”, således sæderne og dørpanelerne bliver brune. Heller ikke her ser vi de store ændringer.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

Det gør vi derimod, når vi snakker motorer i den nye Cee’d. Hele Cee’d-modelrækken får nemlig glæde af en ny 1.0-liters turboladet benzinmotor på tre cylindrer og fås i to forskellige varianter: 100 hestekræfter eller 120 hestekræfter, hvoraf de begge yder et drejningsmoment på 172 Nm fra 1.500 o/min.

På dieselsiden finder vi en opdateret 1.6-liters CDRi-motor, der kan fås i to forskellige outputs: med 110 eller 136 hestekræfter. Sidstnævnte yder hermed et maksimalt drejningsmoment på 285 Nm. Til modellen her fås en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (DCT), som sikrer bilen er CO2-udslip på blot 109 g/km. Tidligere lå tallet på 145 g/km for samme motor med en 6-trins manuel gearkasse.

Den 204 hestes 1.6-liters T-GDI motor i Cee’d GT og Pro_Cee’d GT er blevet opdateret med et nyt turboladersystem, og det har resulteret i en forbedring på 0.1 sekund på en acceleration fra 0-100 km/t. Det tager altså blot 7,6 sekunder.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Overordnet set starter priserne ved 169.999 kr. for en tredørs Pro_Cee’d, imens bilen først lanceres i landet i starten af 2016.

tags: