1. Home
  2. Bilmærker
  3. Bentley
  4. Her er den nye Bentley SUV
0

Her er den nye Bentley SUV

Her er den nye Bentley SUV
0
0

Bentley EXP 9 F konceptbilen der blev afsløret i går ved Geneve Motor Show, viser hvordan en 300 km/t hurtig og afsindig dyr Bentley SUV ville se ud i en produktionsklar udgave.

Konceptet, der får kræfterne leveret af en justeret udgave af den kendte 6-liters W12 motor, der kendes fra andre Bentley modeller, vil være på samme størrelse som en Range Rover. W12-udgaven vil være topmodellen, men Bentley planlægger også at tilbyde en V8 diesel udgave samt en V6 hybridversion.

Bentley vil hovedsageligt markedsføre bilen i lande som Kina og Rusland, men insisterer på at Bentleys største marked fortsat er Nordamerika.

EXP 9 F får naturligvis et mere elegant navn i den produktionsklare udgave, og vil højest sandsynligt blive mærkets bedst sælgende model med tiden. Produktionen vil starte på omkring 3500 enheder om året og stige til 5000 enheder årligt.

Læs også:  9 tips til at køre sikkert og lovligt på de tyske veje

Bilen er i høj grad skabt af Wolfgang Duerheimer, der også fik presset Porsche til at bygge Cayenne, der nu er mærkets bedst sælgende model.

Duerheimer gør dog opmærksom på, at en Bentley SUV endnu ikke har fået grønt lys fra direktionsgangen, men ser bilen som et vigtigt skridt mod at øge profitterne for at finansiere udviklingen af fremtidige biler. Bentley siger selv at EXP 9 F er tæt på en produktionsklar udgave, både i størrelsen og formerne, og er næsten lige så lang som en Range Rover på fem meter, men har en 200mm længere akselafstand. Bentley er særligt stolt af interiøret i bilen, som de mener, er mere luksuriøst og stilfuldt end hos rivalerne, med materialer som træ og læder i bedre kvalitet, men også et højere udstyrsniveau end nogen eksisterende rivaler.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

En revideret udgave af W12 motoren, vil bla. benytte direkte indsprøjtning, cylinder de aktivering og friktionsreducering, for at gavne brændstoføkonomien og CO2-udslippet.

Bentleys nuværende permanente 4-hjulstræk, vil blive koblet sammen med en 8-trins automatgearkasse. Bilen vil højest sandsynligt anvende samme platform som næste generation af Touareg og Q7, men det er endnu uvist.