1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Honda NSX – Her er den endelig!
0

Honda NSX – Her er den endelig!

Honda NSX – Her er den endelig!
0
0

Det er 25 år siden den originale Honda NSX tog verden med storm, og nu er den nye blevet præsenteret ved Detroit Motor Show.

I første omgang er det under navnet Acura NSX, der er Hondas søstermærke, og dermed er det blot logoet som bliver ændret på den europæiske udgave.

Udviklingen af Honda NSX har fået megen opmærksomhed, da det er en stor arv bilen skal overtage. Derudover har den også lavet forskellige hæsblæsende ”stunts, såsom da en af bilerne Honda testede på Nürburgring pludselig brød i brand – og brændte helt ud midt på banen foran hele verdens presse. Honda NSX fik dog genrejsning, for da fejlen var rettet vendte den tilbage til Nürburgring, hvor tilbagelægningen af banen foregik noget mindre dramatisk.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Centermotor og firehjulstræk

Honda NSX er en centermotoriseret hybrid superbil. Motoren er en sekscylindret med to turboer koblet til en 9-trins dobbeltkoblingsgearkasse! Foruden brændstofmotoren er der også tre elmotorer, og det hele er bygget op om en letvægtskonstruktion.
Den ene elmotor er placeret ved bagakslen og hjælper ved acceleration, når der skal bremses og skifte gear i performance-mode. Forhjulene drives af de to andre elmotorer, der som alle andre elmotorer leverer sit maksimale moment asap. Dermed er Honda NSX også firehjulstrukket! De fire motorer yder tilsammen lidt mere end 550 hestekræfter.

Filosofien bag fortæller Honda er: ”human-centered supercar!”. Og det er noget som vi kan lide at høre her på Bilsektionen.

Ift. konceptmodellen præsenteret i 2012 er den produktionsklare udgave blevet 7,6 cm længere og cirka 2,5 cm bredere, da der skulle være plads den nye motor og automatgearkasse. Sammenligner man med NSX-modellen fra 2005 er den vokset med 4,5 cm i længden, 1,3 cm i bredden og 0,45 mm i højden, mens akselafstanden er blevet meget længere.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Overordnet set er målene på den nye Honda NSX:

  • Længde: 4.470mm
  • Bredde: 1.940mm
  • Højde: 1.215mm
  • Akselafstand: 2.630mm

Indvendig finder man det nye dynamiske TFT display, mens ”power”-knappen stjæler fokus i midterkonsollen. Vi er vilde med interiørdesignet, og synes endda designet af midterkonsollens tunnel ligner lidt den vi kender fra Porsche 918 Spyder.

Inde bag rattet kan man vælge iblandt følgende køreprogrammer:

  • Quiet
  • Sport
  • Sport+
  • Forskellige bane-indstillinger

Afhængig af hvilket program man aktiverer vil bilen justere motor, gearkasse og chassiet – sågar også motorens lyd. Hvis man kører i quiet mode bører man kun elmotorerne, og således er der helt stille i kabinen.

Prisen i USA for Acura NSX – i Europa kaldet for Honda NSX – bliver omkring $150.000.

tags: